La Falla Immaterial es “passeja” pels carrers de València

Es tracta d’una iniciativa de divulgació científica que busca acostar la ciència de dades i l’enginyeria a la festa fallera.

Material divulgatiu de la Falla Immaterial
Material divulgatiu de la Falla Immaterial / ETSE-UV

La Falla Immaterial de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria inicia aquest diumenge una sèrie d’accions per donar a conéixer aquesta iniciativa de divulgació científica, que busca acostar l’enginyeria i la ciència de dades a la festa fallera.

Un equip d’animació del projecte aprofitarà els moments previs a la mascletà i la Crida per a repartir productes de marxandatge i tornarà a fer-ho durant les masclestaes dels dies 6, 7, 13 i 14 de març.

D’aquesta manera, els veïns i veïnes de la ciutat de València i aquells que ens visiten podran conéixer la quarta edició d’aquest projecte des del carrer.

La iniciativa està dedicada enguany als objectius de desenvolupament sostenible (ODS) i ajuda a prendre consciència de l’impacte que les xicotetes decisions individuals tenen sobre la sostenibilitat global.

Ho fa gràcies a un bot amb intel·ligència artificial, el robot Xe-xe, que planteja una sèrie de preguntes i en funció de les respostes, puntua amb un ninot diferent: la carabassa Pepeta; el bunyol Rafel; Vicent, el Traca, o els fallers Ampariues i Nelo. Ninots que representen els diferents nivells de compromís amb la sostenibilitat de les persones participants.

També et pot interessar

stats