"Face it alone": Queen llança una cançó inèdita amb Freddie Mercury

La mítica banda va gravar-la fa 34 anys i anava a formar part del disc The Miracle, però no havia eixit fins ara

El cantant de Queen, Freddie Mercury, en una imatge d'arxiu
El cantant de Queen, Freddie Mercury, en una imatge d'arxiu / Europa Press

Els fans de Queen s'han emportat aquest dijous una agradable sorpresa després que la mítica banda de rock britànica haja tret a la llum "Face it alone", una cançò inèdita del 1988 que va deixar escrita Freddie Mercury abans de morir. Pertany al disc The Miracle (1989), però no s'havia publicat fins ara. 

El tema, de quatre minuts de durada, s'ha donat a conéixer en la cadena BBC Radio 2. Comença amb un punteig de guitarra i té una tonalitat solemne i trista, captivada per la veu de Mercury. El carismàtic vocalista de Queen va faltar el 24 de novembre del 1991, a penes dos anys després del llançament de The Miracle i sols uns mesos després d'Innuendo, l'últim àlbum del grup amb ell dins. 

"Ens trobem amb aquesta joia de Freddie. Quasi ens havíem oblidat d'ella", ha dit Roger Taylor, bateria de Queen. "És un meravellós descobriment. Una peça molt passional", ha afegit.

"Face It Alone", que és una de les sis cançons inèdites que la popular banda ha preparat per a la pròxima reedició de The Miracle, va gravar-se a cavall entre Londres i Suïssa, quan Mercury ja estava malalt de VIH. La mateixa lletra ho deixa caure amb frases com: "Al final, has d'enfrontar-ho a soles".

"Li vam pegar diverses voltes i pensàvem que no podríem rescatar-la", ha comentat en la BBC el guitarrista, Brian May. "Però al final, després d'insistir, l'equip d'enginyers de so ho va aconseguir. Ha sigut com ajuntar les peces d'un trencaclosques i ha quedat una cosa molt bonica".

El tema inèdit ha eixit al mercat com a senzill aquest mateix dijous i ja pot sentir-se en les principals plataformes musicals, mentre que el lot de The Miracle es posarà a la venda el pròxim 18 de novembre i contindrà diferents demos, entrevistes i enregistraments inèdits de l'àlbum.

També et pot interessar

stats