Expojove torna amb tallers de robòtica, realitat virtual i l''escape room' tecnològic més gran d'Europa

Aquest dilluns torna la fira de Nadal per a la xicalla amb un nou espai addicional al Parc Central de la ciutat de València

Expojove torna amb tallers de robòtica, realitat virtual i l''escape room' tecnològic més gran d'Europa / À Punt NTC

Les instal·lacions de Fira València tornen a ser des d'aquest dilluns l'escenari d'Expojove, després de dos anys d'absència per la pandèmia. La veterana convocatòria per a la infància i la joventut durant Nadal tindrà a més amb una segona seu al Parc Central de la ciutat de València, un espai on estaran els ajudants dels Reis d'Orient preparant-ho tot per al seu dia tan esperat.

Entre les novetats d'enguany destaca l'Univers Tech, la primera edició de la fira de tecnologia educativa i recreativa d'Espanya. La proposta inclou tallers de robòtica, realitat virtual, impressió 3D, solucions de mobilitat, dispositius intel·ligents i altres activitats d'aquest àmbit. També s'oferirà l'escape room tecnològic "més gran d'Europa", així com competicions de drons amb els millors pilots d'Espanya.

La fira recupera la programació habitual de música, teatre, esports, tallers didàctics, oci i divulgació i inclou l'exposició "Missió Climàtica". La mostra busca "continuar sensibilitzant la infància i la joventut sobre els reptes de sostenibilitat que llança el desenvolupament futur", segons l'Ajuntament, prenent com a fil la distinció de València com a capital verda europea 2024 i el repte d'aconseguir la neutralitat climàtica el 2030.

De fet, el centre municipal d'innovació Les Naus farà acte de presència a les instal·lacions de la fira amb un showroom sobre els projectes que s'han posat en marxa per a aconseguir la meta de la neutralitat climàtica. En aquest espai se situaran dos envelats i un element central: l'escultura d'una balena de cinc metres de llargària per metre i mig d'amplària, de l'artista David Morena, plena de plàstic arreplegat a la platja del Port de Sagunt (Camp de Morvedre) per l'alumnat de l'IES Maria Moliner. La proposta de Les Naus es completa amb una activitat didàctica infantil alineada amb la temàtica del plàstic en la mar.

A més, enguany podran veure com es fa un programa de ràdio en directe, perquè Susanna Lliberós i Joan Espinosa estaran gravant Pròxima parada, de la ràdio d'À Punt. Aquest dilluns ja han fet el programa des de Fira València amb un convidat especial de luxe, el jove cantant valencià Carlos Higes, que va participar en Eurovisió Júnior, fa unes setmanes. Carlos ha contat a À Punt que, tant ell com la resta de xiquets i xiquetes, s'ho passen molt bé a Expojove perquè hi ha una gran oferta d'activitats per a triar. Com ell, totes les criatures amb qui ha parlat À Punt s'han mostrat molt contentes i emocionades d'haver pogut tornar a la fira juvenil de Nadal.

Expojove espera "recuperar i ampliar" les xifres habituals d'assistència que cada any han superat els 100.000 visitants com a "alternativa d'oci familiar" de la ciutat durant Nadal. La fira estarà oberta del dilluns 26 al 4 de gener, de les 11:00 a les 20:00 hores. Els dies festius tindrà un horari especial, de 10:00 a 14:00 hores el 31 de desembre, i de 16:00 a 21:00 hores l'1 de gener.

Alacant també ha viscut aquest dilluns un matí emocionant, perquè s'ha inaugurat Exponadal a la Institució Firal Alacantina (IFA), per a convertir el recinte en l'experiència més gran de diversió infantil i juvenil de la província d'Alacant. Allí han acudit multitud de xiquets i xiquetes amb moltes ganes de jugar, celebrar el Nadal i, en definitiva, passar-s'ho molt bé durant aquests dies de vacances.

També et pot interessar

stats