Expectació màxima per saber qui guanyarà el Benidorm Fest aquesta nit

L'èxit del festival de Benidorm ha disparat enguany la prèvia d'Eurovisió com feia anys que no passava

Ambient previ al Benidorm Fest

Benidorm i catorze cançons preseleccionades per a Eurovisió han sigut protagonistes de milers de converses durant tota aquesta setmana. Enguany l'expectació per saber quina serà la cançó guanyadora per a representar Espanya en el festival europeu està disparada. Després de les dues semifinals de dimecres i dijous, la nit de dissabte podria passar qualsevol cosa i, encara que hi ha unes opcions més populars, la votació del públic i del jurat podria decantar-se per una opció més inusitada.

Les candidatures valencianes, Varry Brava i Blanca Paloma, classificades en la primera semifinal, hauran de competir amb la popularitat de Rigoberta Bandini, Tanxugueiras, Chanel o Rayden. El pop fresc dels d'Oriola en homenatge a Raffaella Carrà i l'emotiva balada de la il·licitana seran part d'un espectacle amb una expectació que molts seguidors han situat quasi al mateix nivell que el del mateix festival d'Eurovisió.

De segur que gran part d'aquestes cançons finalistes sonaran durant els pròxims mesos allà on anem, però només una sonarà a Torí el 14 de maig. Fem un repàs de les cançons segons l'ordre d'aparició en la gala d'aquesta nit:

  • Calle de la Llorería, Rayden: amb una posada en escena molt teatralitzada, el madrileny beu del rap per a fer una radiografia de la societat que considera la vulnerabilitat una cosa que cal amagar o maquillar.
  • Terra, Tanxugueiras: aquestes joves gallegues podrien fer història en cas de representar Espanya en el festival amb un tema cantat en una llengua cooficial. Han creat sensació amb la seua imatge contemporània arrelada al mateix temps en el folklore de la seua terra.
  • Raffaella, Varry Brava: els d'Oriola saben ben bé què significa Raffaella Carrà per als eurofans i, especialment, per al país que acull enguany el festival i li dediquen aquesta cançó acolorida amb ritmes disco.
  • SloMo, Chanel: la gran sorpresa de la primera semifinal, Chanel arriba des de Cuba amb un espectacle sense un segon de respir. Una coreografia totalment compassada aposta pels ritmes llatins per a captivar el públic estranger.
  • Ay mama, Rigoberta Bandini: es tracta d'una de les cançons que més ha fet parlar els últims dies. La figura universal de la mare és la protagonista d'una posada en escena positiva amb un missatge obertament feminista.
  • Eco, Xeinn: a soles a l'escenari, aquest jove de 23 anys aporta ritmes del pop més internacional amb reminiscència d'artistes com Justin Bieber o Dua Lipa.
  • Quién lo diría, Gonzalo Hermida: després de no haver pogut participar en directe en la semifinal per ser positiu en covid, Gonzalo Hermida ha anunciat que hui tampoc podrà posar en escena la seua proposta de pop melòdic, ja que les proves encara li indiquen que està contagiat.
  • Secreto del agua, Blanca Paloma: la il·licitana coronarà la gala final amb un espectacle senzill, amb què destaca la potència i personalitat de la seua veu.

També et pot interessar

stats