Les estreles Michelin transformen la Marina Alta en un referent de l’alta cuina

La comarca concentra dotze guardons en nou restaurants

Un plat d'estrela Michelin

Tres nous restaurants de la Comunitat Valenciana han sigut guardonats aquest dimarts a la nit amb una estrela Michelin de la gastronomia espanyola: Casa Bernardi, del xef Ferdinando Bernardi, a Benissa; Fraula, dels cuiners Roseta Fèlix i Daniel Malavia, a València, i Orobianco, del xef Andrea Drago, a Calp. 

Amb aquests nous guardons, la Comunitat Valenciana suma 25 restaurants amb estrela Michelin, nou d’ells a la Marina Altra, que amb les dues últimes de Calp i Benissa s'ha convertit en un temple culinari. El turisme gastronòmic és un motor econòmic que beneficia tot el teixit empresarial d'aquesta comarca que té dotze estrelles Michelin repartides en nou restaurants. Les dues últimes aconseguides ahir són només la punta de l’iceberg d’una llarga tradició culinària en una comarca que sempre ha sigut molt activa gastronòmicament, indica el cap del restaurant Pontsec, Pep Romaní. 

La tradició gastronòmica local i el rebost d’aquest territori obren el miracle de ser referents de l’alta cuina, un món en què la comarca té pes perquè hi ha una base de cuina artesana molt potent, afig el restaurador. 

La Marina Alta té fama de menjar bé, un atractiu per al turista d’alt poder adquisitiu que es deixa els diners en aquestes poblacions, explica en declaracions a À Punt Toni Reig, de l’Oficina de Creativitat i Innovació de l’Ajuntament de Dénia. Però també les classes populars tenen el seu lloc, i això fa que, tot plegat, l’impacte econòmic del turisme gastronòmic siga molt important a la comarca. 

En definitiva, la Marina Alta és un pilar rellevant de la cuina valenciana que en tota la comunitat genera 4.000 milions d'euros a l'any.

També et pot interessar

stats