Ensems oferirà una oferta d'"hibridació" amb les propostes més destacades de l'experimentació sonora

Se celebrarà del 10 de setembre al 23 d'octubre en diferents espais de València i, per primera vegada, amb propostes a Castelló i Alacant.

Presentació de la 42a edició del festival Ensems, amb el lema "Hibridacions"
Presentació de la 42a edició del festival Ensems, amb el lema "Hibridacions" / GVA

La 42a edició del festival Ensems oferirà una programació amb el lema "Hibridacions", que tornarà a portar a València les propostes més destacades de l'experimentació sonora i les músiques de nova creació. El festival ha hagut de reprogramar els continguts a causa de la Covid-19, finalment se celebrarà del 10 de setembre al 23 d'octubre en diferents espais de la ciutat de València i, per primera vegada, amb propostes a Castelló i Alacant.

"Hibridacions" parla d'acostar la tradició a la creació actual, d'ajuntar formacions clàssiques amb altres menys tradicionals i mesclar experiència i experimentació per a donar lloc a noves sonoritats. El director del festival, Voro Garcia, ha explicat que s'ha pogut mantindre més del 75% de la programació prevista per al mes de maig.

L'Ensems més simfònic començarà el 10 de setembre a l'Auditori de la Diputació d'Alacant amb l'Orquestra ADDA Simfònica d'Alacant, amb la direcció de Josep Vicent, amb un programa d'homenatge a Miguel Hernández, que es podrà escoltar novament el 13 de setembre a l'Auditori i Palau de Congressos de Castelló. D'altra banda, l'Orquestra de València estrenarà un encàrrec del Palau de la Música al valencià Carlos Fontcuberta, guardonat amb el Premi Reina Sofia 2020.

Programació

El gruix de la programació tindrà lloc el mes de setembre i hi haurà propostes valencianes, com Quintet Cuesta, Amores Grup de Percussió & José Antonio Orts i Ensemble d'Arts, a més dels concerts d'Spanish Brass i Cuarteto Nel Cuore, gràcies al programa reaCtivem. Pel que respecta a les propostes estatals, seran presents en la programació Zahir Ensemble, Plural Ensemble, Proyecto Ocnos & el Niño de Elche, el pianista Alfonso Gómez, el Trío Feedback i Neuma Quartet.

Quant als representants estrangers, Ensems tornarà a comptar amb els britànics Arditti Quartet, a més de la versàtil formació londinenca The Riot Ensemble i el prestigiós Ensemble Recherche, de Friburg. Els creadors convidats són les compositores Helena Tulve i Zeynep Gedizlioğlu, i el compositor Ramón Lazkano.

Projectes pedagògics

Ensems continua l'aposta per projectes pedagògics en diferents camps d'acció: XXXII Trobades de Composició, dirigides al sector professional; i per la tercera edició dels Tallers de Creació Sonora, que dona l'oportunitat a joves compositors de treballar les seues obres amb agrupacions professionals. A més, fins al 30 de juliol tenen lloc tallers en línia d'experimentació sonora per a xiquets i xiquetes de 8 a 13 anys i professionals del sector musical.

També et pot interessar

stats