Elx celebra el seu tretzé Concurs de Cuina Creativa amb Magrana

El plat guanyador ha combinat aquest producte amb denominació d’origen protegida amb truita del Pirineu

Jorge Muñoz, del restaurant Los Nogales, guanyador del tretzé Concurs de Cuina Creativa amb Magrana d'Elx / À Punt NTC

La magrana és un fruit molt polivalent i aquest dimecres de migdia ha quedat més que demostrat en el Concurs Creatiu de Magrana Mollar d'Elx. Al certamen s'han presentat més de cinquanta cuiners i cuineres de tot Espanya, i que ha celebrat la seua final aquest dimecres amb quatre xefs.

Els finalistes del concurs tenien 45 minuts per a elaborar un plat que incloguera aquest producte amb denominació d’origen protegida i que conquistara el paladar del jurat. 

La xef Estrella Michelin Susi Díaz, presidenta del jurat, ha explicat els criteris que han seguit per a valorar les propostes en declaracions a À Punt. Primer, quina era la presència de la magrana en el plat i com s’hi ha tractat. “Què has fet amb ella, amb què em sorprens”, indica. Però també han valorat el sabor del plat i altres aspectes, com ara la presentació. 

Dels més de cinquanta cuiners que s'hi han presentat, només quatre han arribat a la gran final; entre ells, un valencià i un alacantí. Tots han presentat elaboracions dolces i salades amb la magrana mollar com a protagonista, amb les quals han volgut sorprendre el jurat.

Fabio Legori, del restaurant Puerta del Mar de València, ha dit a À Punt que, a parer seu, la magrana mollar té una bona potència dolça que “no és aclaparadora”, sinó delicada. És per això que un altre dels concursants, Alberto Muñoz, estudiant de l’escola d’hoteleria de Toledo, afirma que té un sabor “molt peculiar” i que, per això, “no es pot utilitzar de qualsevol manera”.

Jorge Muñoz, del restaurant Los Nogales, a la localitat de Sardás (Osca), ha captivat el paladar del jurat amb aquest plat de magrana d'Elx, dashi (un caldo japonés) i truita del Pirineu. Diu que la idea del plat li ha sorgit perquè volia combinar la magrana, un producte típic de la Comunitat Valenciana, amb un producte característic de la seua terra com és la truita del Pirineu: “És un plat exclusiu pensat per al concurs i per a sorprendre”.

El concurs ha demostrat un any més, i ja en van tretze, que la magrana mollar també té el seu lloc en l'alta cuina.

També et pot interessar

stats