Elx acull la seua primera Plaça del Llibre en valencià

Més de 3.000 persones han visitat aquesta festa de la llengua i la cultura valencianes

Plaça del Llibre d'Elx tanca amb més de 3.000 visitants / À Punt NTC

Elx, la capital del Baix Vinalopó, ha acollit aquest cap de setmana la Plaça del Llibre en valencià per primera vegada. Es tracta d'un esdeveniment itinerant amb deu anys d'història que transforma el concepte de la fira del llibre tradicional en una festa al voltant de la lectura.

Cadascuna de les edicions de la Plaça del Llibre té una temàtica diferent. En aquesta ocasió, la ciutat d’Elx ha volgut retre homenatge al Misteri, sota el lema "El teatre i la dramatització des de l’oralitat a l’escriptura".

Aquest homenatge a les arts escèniques ha inclòs actuacions musicals i obres de teatre per als menuts, així com un ampli ventall d'activitats, com ara tallers de caracterització teatral o l’actuació de la Muixeranga d’Alacant.

El regidor de Comerç d’Elx, Felipe Sánchez, ha destacat que “l’esdeveniment pretén donar a conéixer la llengua i la cultura valenciana, però també fomentar la lectura, alhora que dinamitzar el centre comercial de la ciutat”. Com a resultat, més de 3.000 persones de les comarques del sud l’han visitat.

Per la seua banda, Rafael Domínguez, director de la Plaça del Llibre, ha recordat que aquest esdeveniment “és un espai on debatre sobre temes d’interés per a la nostra societat, un espai de discussió però també de llibertat, pluralitat i igualtat”.

La fira d’Elx se suma a les de Gandia, Castelló de la Plana, València, Alacant i, per primera vegada, Sueca, que homenatjarà Joan Fuster en el centenari del seu naixement.

També et pot interessar

stats