Eliseu Climent, Medalla d'Or de la Generalitat de Catalunya

L'editor valencià comparteix distinció amb la cantautora mallorquina Maria de la Mar Bonet i la poetessa catalana Marta Pessarrodona

Eliseu Climent, Medalla d'Or de la Generalitat de Catalunya
L'editor valencià Eliseu Climent, en la presentació dels II Premis El Temps de les Arts, a Barcelona. / Kike Rincón (Europa Press)

La Generalitat de Catalunya ha atorgat la seua Medalla d'Or a l'editor valencià Eliseu Climent, junt amb Maria del Mar Bonet i Marta Pessarrodona, en reconeixement a tots tres pel seu compromís amb la llengua i la cultura catalanes. Així ho ha anunciat aquest dimecres el president de la Generalitat, Pere Aragonès, en una declaració des de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya.

El lliurament de les medalles es durà a terme el 7 de setembre, en un acte a la plaça de Margarita Xirgu de Barcelona, davant del Teatre Lliure, que donarà el tret d'eixida a la celebració institucional de la Diada de Catalunya.

"Ara més que mai és el moment de defensar la llengua i la cultura, promoure-la i reconéixer els referents que ens han permés que hui la llengua catalana tinga l'estatus que té", ha subratllat Aragonès.

El president català ha explicat que els tres guardonats representen "els diferents accents" de la llengua catalana, i ha evocat la metàfora de la branca del jonc: "Una per una es poden trencar, però quan van juntes són una unitat indestructible".

A més, ha subratllat el "compromís amb la llengua en el conjunt del domini lingüístic" de l'editor de Llombai i fundador de la llibreria i editorial Tres i Quatre, a més de l'entitat Acció Cultural del País Valencià. Així mateix, Aragonès ha destacat la "riquesa i diversitat" de la llengua catalana, l'ús de la qual, ha dit, "va molt més enllà de les fronteres de Catalunya".

També et pot interessar

stats