Eduardo Casanova denuncia insults homòfobs i seròfobs en Instagram després d'assistir als Goya

L'actor i director ha exposat públicament aquests missatges "de profund odi" i els ha posat en coneixement de la Policia Nacional 

L'actor Eduardo Casanova, en la catifa roja dels Premis Goya
L'actor Eduardo Casanova, en la catifa roja dels Premis Goya / Biel Aliño (Efe)

L'actor i director de cine Eduardo Casanova ha denunciat en el seu compte d'Instagram l'atac homòfob que ha patit per part d'una usuària just després d'assistir aquest cap de setmana a la cerimònia de lliurament dels Premis Goya, que se celebrava a València. Segons ha revelat a través d'històries en la xarxa, la internauta el va insultar i criminalitzar amb missatges de "profund odi" en què el titla de "cínic, sidós i vividor".

L'intèrpret, conegut per haver interpretat el personatge de Fidel en la popular sèrie Aída, ha fet públic tant l'ofensiu comentari com el nom de la usuària que li l'ha enviat (@clara._3405). També menciona el perfil de la Policia Nacional i els insta a prendre mesures per aquests fets.

"Els Goya són sempre una nit especial quasi mai exempta de polèmica. I jo ho comprenc. Sempre hi ha comentaris de tota mena, sobretot per la teua manera de vestir. Els bons (que enguany han sigut molts) jo els agraïsc de cor, i els roïns, els respecte profundament perquè per a gustos, colors", ha explicat Casanova als seus seguidors. I continua: "No consentiré missatges de profund odi com el següent: 'HDP, retorna els diners que vas perdre en la teua merda de pel·lícula. Són diners de tots'", denúncia el cineasta, mostrant una captura del missatge directament feta des del seu mòbil.

Casanova, en procés de muntatge del seu segon llargmetratge La piedad, que protagonitzen Ángela Molina, Ana Polvorosa i Macarena Gómez, denuncia el que considera un "missatge absolutament injustificable". "La serofòbia és molt perillosa i contribueix encara més a l'estigma de les persones seropositives", afirma l'actor, que demana "entre tots" denunciar la seua assetjadora i "fer-la entendre com de confosa està, com és d'antiga i el mal que pot fer".

L'intèrpret va acudir a la gala dels premis Goya el 12 de febrer amb un esmòquing negre sense solapes, amb grans llaços en color rosa, i el pèl tenyit a joc, del dissenyador Jaime Álvarez per a la firma Mans Concept. Un abillament que fa referència al vestuari de la seua nova pel·lícula, les primeres imatges de la qual també ha pujat Casanova a les xarxes.

Més enllà dels atacs, el cineasta ha rebut també missatges de suport, tant en Twitter com en Instagram. Per aquesta mateixa plataforma, però, s'han publicat igualment informacions falses sobre la subvenció de l'Estat per a acabar el seu primer film, l'arriscada i polèmica Pieles (2017). Per exemple, que havia rebut un milió d'euros, quan en realitat en va obtindre només 12.000.

També et pot interessar

stats