Les editorials valencianes omplin de llibres la plaça del Cap i Casal

La huitena edició de la Plaça del Llibre ha programat enguany més de 70 activitats que conclouen aquest diumenge.

La Plaça del Llibre ompli de literatura la plaça de l’Ajuntament de València.
La Plaça del Llibre ompli de literatura la plaça de l’Ajuntament de València. / @placadelllibre (Twitter)

Per huité any consecutiu, la Plaça del Llibre ompli de literatura la plaça de l’Ajuntament de València. Una edició marcada per la situació de pandèmia, ja que molts dels actes es faran de manera virtual, encara que l’organització espera una bona acollida per part del públic. Així, s’han programat més de 70 activitats literàries, entre les quals hi ha més de 40 presentacions de novetats editorials.

La Plaça del Llibre vol mostrar les novetats de les edicions literàries valencianes i esdevé un punt de venda clau per a les llibreries i editorials. Com explica la presidenta de l’Associació d’Editors del País Valencià (AEPV), Àfrica Ramírez, “la Plaça suposa una plataforma excepcional per a mostrar la varietat i potència de les edicions valencianes”.

A més, enguany internet s’ha convertit en un espai més de la Plaça. El president de la Fundació pel Llibre i la Lectura (FULL), Jesús Figuerola, ha explicat que “s’ha treballat en una Plaça alhora física i virtual, de manera que les presentacions físiques també tindran una versió en línia”. Com a novetat, s’ha incorporat una llibreria digital i disposa de vora 14.000 títols a la venda i s’han programat taules redones, com ara el cicle “Nosaltres editem”, en què dones editores de diferents generacions i especialitats comparteixen les seues experiències.

Així, La Plaça del Llibre es consolida com un dels principals esdeveniments literaris del nostre territori i que també s’organitza a les ciutats de Castelló de la Plana, Alacant i al 2021, per primera vegada, a Gandia.

Manuel Molins, Eva Dénia i Publicacions de la Universitat de València, guanyen els Premis Plaça 2020

El dramaturg, Manuel Molins, ha rebut el Premi Plaça del Llibre 2020 a la trajectòria literària. El reconegut autor ha publicat una trentena d’obres, moltes d’elles traduïdes a l’anglés, francés, italià i eslové, entre altres.

Per la seua banda, Eva Dénia ha guanyat el premi a la difusió de la cultura valenciana. La cantant, guitarrista i compositora de Gandia ha vist així el reconeixement a la seua carrera musical.

Finalment, el premi a la trajectòria editorial l’ha rebut Publicacions de la Universitat de València (PUV), que enguany en celebra el centenari.

També et pot interessar

stats