Dia del Llibre Valencià: mà a mà amb dues editorials premiades

Parlem amb els editors d’Andana Editorial i Drassana, que van ser guardonats l’any passat per la tasca realitzada

Vicent Baydal ens presenta el llibre editat per Drassana guardonat l'any passat / À Punt NTC

Diumenge se celebra el Dia del Llibre en Valencià i per aquest motiu hem volgut conéixer dues de les editorials premiades per la conselleria de Cultura l’any 2021: l’Andana Editorial i Llibres de la Drassana. El guardó reconeix el valor de les edicions en el panorama literari valencià. 

Andana Editorial ens acosta a l'obra Operística, on coneixem Charlie, una estudiant de música que descobreix l'òpera a través de la vida de Maria Callas. Un punt d'eixida trencador, en una història plena d'emocions i música perfectament embastada per les il·lustracions

"D’una manera molt gràfica s’aconsegueix despertar l’interés del lector i reviure allò que està vivint la protagonista", explica Ricard Peris, editor d’Andana Editorial. 

Més de 1.000 exemplars venuts proven el merescut premi a millor edició de novel·la gràfica. Un premi que no és nou en els catorze anys que compleix l'editorial Andana. "Rebre el premi a millor llibre editat és una empenta per a seguir treballant, perquè realment és un treball en equip", continua Peris. "Més enllà dels autors, darrere hi ha tot un equip de professionals, que som els que editem i fem que la novel·la isca al mercat", afegeix.

Tampoc és la primera vegada per a Drassana, que ja està preparant la tercera edició de La casa invisible, de Carme Cardona. "Nosaltres diem que és una fita de la novel·la fantàstica en valencià", apunta Vicent Baydal, editor de Llibres de la Drassana. "Tenim les meravelloses il·lustracions d’Alba López Soler, que reflecteixen aquest món fantàstic de druides, dracs i animals mitològics".

Tots dos editors hi coincideixen: el millor premi són les lectores i els lectors.

També et pot interessar

stats