Tretze Meninas de Manolo Valdés custodien la plaça San Marco de Venècia

Una infanta Margarida, de més de dos metres, acompanya les dotze Reinas Marianas i completa l’obra monumental de l’artista valencià

Les Menines de Manolo Valdés
'Las Meninas' de Manolo Valdés / Contini Art Gallery
05 d'abril 2024 - 14:05

Tretze colossals Meninas de l’artista valencià Manolo Valdés ha desembarcat en un dels enclavaments més simbòlics d’Itàlia: la plaça San Marco de Venècia. Dotze Reinas Marianas en fila i una monumental infanta Margarida de més dos metres d’alçada conformen l’espectacular exposició “Las Meninas a San Marco”, que farà lluir l’obra escultòrica de l’artista valencià des d’aquesta setmana fins al 15 de juny. 

La Contini Art Gallery és l’encarregada d'organitzar la mostra, en col·laboració amb l'Ajuntament de Venècia. A més de les figures en bronze inspirades per l’obra de Velázquez que representen Maria Anna d'Àustria i Margarida Maria Teresa d'Habsburg, la ciutat italiana també exposa l’escultura Papallones. Aquesta escultura que mostra un cap estilitzat sobre el qual s’arremolina una multitud de papallones s’ubica al llarg del passeig marítim Ca’ di Dio, al costat del pont San Biasio delle Catene.  

A pocs metres d’eixa escultura de ferro i acer, en el marc suggeridor de l'Arsenal de Venècia, continua l’exposició urbana dedicada a Manolo Valdés amb altra figura monumental en els mateixos materials. La Diadema, un rostre estilitzat emmarcat per dos espectaculars ventalls formats amb barres metàl·liques, rebrà als visitants del Saló Nàutic de Venècia que obrirà les portes de l'Arsenal del 29 de maig al 2 de juny de 2024.

També et pot interessar

stats