Dotze hores i pinzells de 2,5 metres: les eines per al mural de la Mare de Déu que pinta un artista a València

Luis Lonjedo fa un llenç de vora tres metres en directe, sota la mirada del públic, i el procés es gravarà per a difondre després el material audiovisual

L'artista Luis Lonjedo davant un altre mural dedicat a la Mare de Déu que va pintar l'any passat
L'artista Luis Lonjedo davant un altre mural dedicat a la Mare de Déu que va pintar l'any passat / Ongaku

Dotze hores de treball i canyes de més de dos metres de llarg per a pintar en un sol dia, aquest dimecres, un gran mural de la Mare de Déu dels Desemparats. A pocs metres del cadafal que ja està instal·lat a les portes de la basílica per a l'Ofrena, la productora Ongaku i l’artista Lonjedo han preparat aquesta iniciativa artística, en col·laboració amb l’Església, per a celebrar el centenari de la coronació de la Mare de Déu. Tot el procés es gravarà perquè després el material audiovisual servisca per a difondre la iniciativa.

Amb aquesta proposta artística, es pretén "centrar el focus de les nostres festes tradicionals i en la devoció que el poble valencià professa a la Mare de Déu dels Desemparats", apunta el fundador de l’agència i productora Ongaku, Javier García.

De fet, aquesta obra de grans dimensions es pintarà pràcticament als peus del gran cadafal, ja instal·lat en la plaça, per a l’Ofrena dels pròxims divendres i dissabte.

"La bellesa de l'art" i un "vídeo d'impacte visual"

Javier García proposa "transmetre, des de la bellesa de l'art, un vídeo d'impacte visual que reculla la potència d'un llenç de grans dimensions que pintarà l'artista valencià Luis Lonjedo". El vídeo es difondrà posteriorment.

Aquesta acció artística es prolongarà durant quasi dotze hores, des de les nou del matí d’aquest dimecres. Durant aquest temps, Lonjedo pintarà, en directe i a la vista del públic, un quadre de la Geperudeta, amb un disseny nou. La pintura es farà en un llenç de 3 x 2 metres i usarà pinzells de 2,5 metres de llarg, unes canyes que li permeten arribar a les parts més elevades d’aquesta obra. 

També et pot interessar

stats