El documental valencià 'Sedimentos' guanya l'Espiga Arc Iris de la Seminci 2021

L'obra, preseleccionada als Goya, és una història d'empatia al voltant d'un grup de dones trans

Imatge del documental 'Sedimentos'
Imatge del documental 'Sedimentos' / Mostra València

El documental valencià Sedimentos, d'Adrián Silvestre, ha guanyat l'Espiga Arc Iris de la 66a edició de la Setmana Internacional de Cine de Valladolid (Seminci). L'obra narra la història de sis dones trans que viatgen a un xicotet poble lleonés on exploren paisatges insòlits, així com els secrets de la seua pròpia personalitat. Mentre busquen respostes sobre allò que les uneix, aprenen a bregar amb les seues diferències.

La història es va estrenar en el Festival de Màlaga i va passar per la Mostra de València Cinema del Mediterrani, i no ha parat de rebre reconeixements en diferents cites internacionals. A més, ha estat preseleccionada als premis Goya al millor documental.

"Sedimentos" va nàixer fa cinc anys de la voluntat del director d'explorar certes històries de vida de la comunitat trans a través del cinema. Silvestre va entrar en contacte amb una associació de dones trans a Barcelona, va exposar què pretenia i li van obrir les portes.

Així es va anar forjant una relació d'intercanvi d'experiències que va desembocar en el documental, plantejat com una pel·lícula de carretera en la qual els personatges, com succeeix en les millors mostres del gènere, no són els mateixos en arribar a la seua destinació que quan van iniciar el viatge. En aquest sentit, l'aspiració de la pel·lícula és transcendir el circuit cinematogràfic i cultural del col·lectiu trans.

Sis dies corrents, Espiga de Plata de la Seminci

En el palmarés de la 66a edició de la Setmana Internacional de Cine de Valladolid (Seminci) destaca també la pel·lícula catalana Sis dies corrents, de Neus Ballús, que s'ha fet amb l'Espiga de Plata, el segon guardó més important del festival. El primer, l'Espiga d'Or, ha sigut per a la coproducció indofrancesa Last Film Show, de Pan Nalin.

També et pot interessar

stats