Les actrius Antonia Sant Joan, Marisa Paredes, Penélope Cruz  i Cecilia Roth i el realitzador Pedro Almodovar, durant la cerimònia de lliurament de la 38 edició dels Premis Goya celebrada aquest dissabte a Valladolid.
Les actrius Antonia San Juan, Marisa Paredes, Penélope Cruz i Cecilia Roth i el realitzador Pedro Almodóvar, durant la cerimònia de lliurament de la 38a edició dels Premis Goya, aquest dissabte a Valladolid / Chema Moya (EFE)

Els discursos més aplaudits dels premis Goya 2024

De la denúncia sobre el "genocidi" a Gaza d'Estíbaliz Urresola a la resposta de Pedro Almodóvar a les crítiques de Vox al cine espanyol

À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
11 de febrer 2024 - 13:06

La gala dels Goya se celebra cada any amb la intenció de promocionar el cine espanyol i, igual que el seté art pot ser un instrument de denúncia i de crítica social, també ho és aquest espai en el qual actors, actrius, directors i la resta de professionals de la indústria aprofiten el focus mediàtic per a alçar la veu.

Entre els discursos més ovacionats pel públic han destacat la denúncia de la directora de 20.000 espècies d'abelles sobre "el genocidi" a Gaza. Estíbaliz Urresola va manifestar "la importància de dir les coses pel seu nom", en referir-se al conflicte bèl·lic. També s'ha viralitzat la resposta de Pedro Almodóvar a les declaracions del vicepresident de la Junta de Castella i Lleó Juan García-Gallardo (Vox) en les quals es va referir als cineastes com "senyorets que volen viure de produir obres cinematogràfiques que ningú veu".

Així mateix, han sigut molt comentades les paraules de la directora d'Ava, Mabel Lozano, contra la prostitució o l'homenatge de Claudia Pinto, directora de Mentre siguis tu, a les persones que pateixen Alzheimer.

Repassem els discursos més aplaudits de la gala.

Altres Imatges

stats