El director Sean Baker, guardonat amb el premi Lluna de València del Cinema Jove

El creador contracorrent darrere de pel·lícules com ‘The Florida Project’ o 'Tangerine' va mantindre aquest divendres una trobada amb públic a la Filmoteca

Sean Baker, guardonat amb el premi Lluna de València / Europa Press

El cineasta nord-americà Sean Baker, que ha sigut guardonat amb el premi Lluna de València en la 38ena edició del festival Cinema Jove, va tindre una trobada amb el públic aquest divendres a la Filmoteca de València.

Baker, conegut com al "cineasta de suburbis", va fer un repàs per les seues obres més conegudes: Take out, Tangerine, The Florida Project i Red Rocket, que es projectaran en el festival i que connecten amb històries "marginals" que escapen dels cànons de Hollywood.

El director ha explicat que amb el film Tangerine, malgrat comptar amb un pressupost "molt baix", va decidir portar la seua idea avant i explorar la comunitat de les treballadores sexuals trans de Los Angeles. Per a Baker, és "extremadament important" fer pel·lícules de manera responsable i que representen col·lectius exclosos.

A més, Baker ha assenyalat que les coses han canviat molt en la indústria. "Es fan més pel·lícules però hi ha menys sales i cinemes", diu. En aquest sentit, ha reconegut ser "molt afortunat", ja que considera que és un dels pocs que, tot i que amb poc pressupost, pot fer les coses que "li agraden i que vol".

Reflectint "la cara B de la prosperitat americana"

L'aclamada pel·lícula The Florida Project va rebre un premi al millor director del Cercle de Crítics de Cinema de Nova York i una nominació a l'Oscar al millor actor de repartiment per a Willem Dafoe. El seu projecte anterior, Tangerine, va guanyar un Independent Spirit i dos Gotham.

El film més recent de Baker, Red Rocket , es va estrenar en el Festival de Cannes amb gran èxit de crítica i va ser distribuït per A24 als Estats Units. A més, el cineasta acaba de finalitzar la producció del seu pròxim llargmetratge.

"La filmografia de Baker està plena de personatges joves, adolescents, xiquets enmig d'una cruïlla o persones que simplement busquen el seu lloc al món. La càmera de Baker els tracta amb gran respecte, afecte i solidaritat, sense estalviar-nos la cruesa, la cara B de la prosperitat americana", valora el director de Cinema Jove, Carlos Madrid.

També et pot interessar

stats