‘Dinamarca’, amb sis nominacions, gran favorita dels Premis de les Arts Escèniques

Els guardons es lliuraran el 2 de novembre, al Teatre Principal de Castelló, en una gala que retransmetrà À Punt.

Els nominats de la tercera edició dels guardons en l'encontre que han mantigut aquest dilluns al Teatre Principal de València

El dilluns 2 de novembre es desvelarà quins són els millors projectes escènics valencians d’aquest 2020. Es lliuraran els premis de les 18 categories que enguany es reconeixeran en els tercers Premis de les Arts Escèniques, que promou l’Institut Valencià de Cultura.

Mentrestant, els 54 finalistes s’han reunit aquest dilluns en el Teatre Principal de València. L’obra més nominada, en sis categories, és Dinamarca, dels germans Sirera (Carles Alfaro per la millor direcció escènica, Rebeca Valls com a millor actriu, millor text teatral, millor composició musical, millor il·luminació i millor vestuari). El muntatge ja va aconseguir un Max el mes de setembre.

D’altra banda, L’Electe, el muntatge de L’Horta Teatre, aconsegueix enguany tres nominacions (millor espectacle teatral, l’actor Josep Manel Casany com a millor actor i Carles Sanjaime per la millor direcció escènica), mentre que l’obra Acampada de la companyia Pont Flotant n’aconsegueix quatre (millor espectacle de teatre, millor direcció escènica per a Pau Pons, millor il·luminació i millor escenografia).

Pel que fa a la dansa, Atman, el comiat d’Ananda Dansa i Vigor Mortis de la il·licitana Asun Noales, opten a 4 premis cadascuna.

Aquest dimarts es coneixerà quin és el premi d’honor d’enguany. Abel Guarinos, director de l’Institut Valencià de Cultura, apuntava que aquests guardons seran com el colofó a un any especialment difícil per a les arts escèniques: “Els premis seran com la cirereta del pastís, es premiarà tot el treball que s’ha fet, fins i tot, en temps de pandèmia. Honraran el treball dels professionals valencians”, explicava.

La gala dels premis, que s’ha avançat a les 20 hores per les restriccions a la mobilitat imposades per la Generalitat per a fer front a la pandèmia, serà retransmesa per À Punt.

També et pot interessar

stats