Dia Mundial de 'Star Wars': Per què ens acompanya la força el 4 de maig?

Margaret Thatcher és la responsable indirecta d’aquesta celebració.

Darth Vader, un dels personatgesm més emblemàtics de la saga de 'La guerra de les galàxies'
Darth Vader, un dels personatgesm més emblemàtics de la saga de 'La guerra de les galàxies' / Shutterstock
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
04 de maig 2019 - 13:55 Actualitzat: 04 de maig 2023 - 10:50

Des de fa uns anys, el 4 de maig és una data important per als seguidors de La guerra de les galàxies: és el dia per a commemorar una de les sagues cinematogràfiques més populars. El motiu pel qual s’ha escollit aquesta data és ben senzill: les semblances fonètiques entre l’expressió “May the force be with you” (Que la força t’acompanye) i la data en qüestió “May the fourth be with you” (Que el 4 de maig estiga amb tu).

L’origen de la festa, però, té arrels polítiques. El 4 de maig de 1979, els membres del Partit Conservador britànic publicaven al diari London Evening News una felicitació per a Margaret Thatcher, que acabava de guanyar les eleccions: “May the 4th be with you, Maggie. Congratulations”.

No obstant això, el joc de paraules no es popularitzaria fins al 2011, quan el festival Toronto Underground Cinema es va celebrar aquell mateix dia i es va convertir en referent de moltes empreses que van aprofitar l’ocasió per a oferir descomptes especials i altres ofertes relacionades amb productes de La guerra de les galàxies. 

També et pot interessar

stats