Detenen l'actriu iraniana Taraneh Alidoosti per “incitar” als disturbis

La intèrpret, que ha participat en l'oscaritzada 'The Salesman', ha sigut arrestada per "publicar contingut fals i donar suport a moviments antiiranians"

L'actriu iraniana Taraneh Alidoosti, amb un cartell en què es pot llegir en kurd: "Dona, vida, llibertat"
L'actriu iraniana Taraneh Alidoosti, amb un cartell en què es pot llegir en kurd: "Dona, vida, llibertat" / Reuters

La iraniana Taraneh Alidoosti, considerada una de les millors actrius del país, ha sigut detinguda acusada d'incitar la població als "disturbis" a l'Iran, segons han publicat alguns mitjans locals.

Segons Hamshahri Online, l'artista va ser arrestada "a causa de les seues accions en publicar contingut fals i distorsionat, incitar als disturbis i donar suport a moviments antiiranians".

Alidoosti, nascuda a Teheran el 1984, ha guanyat diversos premis al llarg de la carrera i va ser la protagonista de la pel·lícula The Salesman (Forushandeh en persa), dirigida el 2016 pel seu compatriota Asghar Farhadi, i que el 2017 va guanyar l'Oscar a la millor pel·lícula de llengua estrangera.

La detenció de l'actriu està relacionada amb les protestes a l'Iran que van començar per la mort de Mahsa Amini després de ser detinguda per la policia de la moral per no portar ben posat el vel islàmic al setembre, però els manifestants demanen ara la fi de la República Islàmica fundada per l'aiatol·là Ruhollà Khomeini el 1979.

Després de quasi tres mesos de mobilitzacions, més de 400 morts i milers de detinguts, les autoritats han començat a executar manifestants per a tractar de controlar unes mobilitzacions protagonitzades sobretot per joves i dones, que hi demanen més llibertats.

Aquesta setmana, també s'ha conegut que el futbolista Amir Nasr-Azadani ha sigut condemnat a mort per donar suport a les protestes en favor dels drets de les dones.

També et pot interessar

stats