Un futbolista iranià, condemnat a mort per defendre els drets de les dones

Segons Amnistia Internacional, almenys 28 acusats podrien ser condemnats a mort a l'Iran

El jugador iranià,
El jugador iranià, Amir Nasr-Azadani / Fifpro

Un futbolista de l'Iran, Amir Nasr-Azadani, ha sigut condemnat a mort. El motiu, donar suport a les protestes en favor dels drets de les dones.

La notícia l'ha confirmada la Federació Internacional d'Associacions de Futbolistes Professionals (Fifpro), que ha demanat que eliminen la pena.

"Fifpro està commocionada i fastiguejada per les informacions que el futbolista professional Amir Nasr-Azadani s'enfronta a l'execució a l'Iran després de fer campanya pels drets de les dones i les llibertats bàsiques al seu país. Ens solidaritzem amb Amir i demanem l'eliminació immediata del seu castic", assenyala el sindicat en un comunicat.

L'exjugador del Rah-Ahan, de 26 anys, ha sigut acusat pel règim iranià d'un delicte anomenat moharebeh, és a dir, enemistat amb Déu. Aquest comporta l'execució en la forca, una pena que ja van patir el jove Mohsen Shekari i el lluitador Majid Resa Rahnavard, penjat en públic a la ciutat santa de Mashhad per les mateixes acusacions que Amir Nasr-Azadani, després d'un judici sense garanties.

També et pot interessar

stats