Descobrim l'aportació valenciana de 'La societat de la neu'

Tres joves de Paiporta i Villena han participat en els efectes visuals i l’equip informàtic de l’última pel·lícula de Bayona

Efectes visuals de 'La sociedad de la Nieve'

La societat de la neu, la pel·lícula espanyola nominada als Oscars, porta segell valencià. Tania Navarro, Paiporta (Horta Sud), és l'artista d'efectes visuals que ha creat la seqüència de l'accident i la distorsió del motor per a aportar màxima credibilitat a la seqüència que desencadena l’acció de la pel·lícula.

Els efectes visuals són els que es creen digitalment mitjançant l’ordinador, explica la jove en declaracions a À Punt. Ha estat més de mig any preparant una seqüència que després en pantalla només dura trenta segons, però que té un intens treball al darrere. Concretament, Tania ha creat la simulació dels cables solts, el foam (una mena d’escuma aïllant) i algunes xapes de metall que es desprenen de l’avió durant l’accident. 

A més de Tania, altres dos joves de Villena (Alt Vinalopó), han format part de l'equip informàtic d’aquesta producció internacional amb segell valencià. 

Jorge Hernández és desenvolupador de programes informàtics i la seua tasca ha sigut encarregar-se que totes les ferramentes i programes que utilitzen els diferents artistes de tots els departaments de la producció funcione correctament, segons ha indicat a À Punt. “Guanyar l’Oscar suposaria un reconeixement per al treball de totes les persones que han fet la pel·lícula”, afirma.

Amb ell treballa Miguel Maestre, que també desenvolupa programes informàtics i que explica que alguna de les seues funcions és revisar els arxius que l’equip va guardant per si estan corruptes.

També et pot interessar

stats