Dénia elimina els actes de migdia dels bous a la mar per a evitar les hores de més calor

Dénia Animal Save demana l'abolició definitiva dels actes taurins

Dénia elimina els festejos de migdia dels bous a la mar
Un bou durant els actes de Dénia / AnimaNaturalis

La Festa Major de Dénia, amb els bous a la mar entre els actes més destacats, arranca hui dissabte amb una novetat important: la supressió dels festejos taurins de migdia, és a dir, els que se celebren de 12 a 14 hores. D'esta forma, només es faran els actes de vesprada, que comencen a partir de les 19 hores, quan la calor ja comença a remetre.

Una decisió que es pren, segons explica el regidor de Festes de l'Ajuntament, Raúl García de la Reina, després de la mort l'any passat d'un bou per ofegament.

"Com que fa tantíssima calor, cada vegada més, i la gent tampoc es quedava massa temps als actes de migdia, hem decidit llevar-los pel benestar animal i també pel nostre", ha manifestat García de la Reina.

Tot i la nova mesura, la Festa Major de Dénia manté quasi la meitat dels actes taurins, amb la celebració dels bous a la mar de vesprada i un dels tres tradicionals correbous, el més multitudinari, que té lloc hui dissabte.

Dénia Animal Save demana l'abolició definitiva dels actes taurins

La plataforma animalista Dénia Animal Save valora favorablement la decisió adoptada pel consistori, la qual qualifica de “valenta” però alhora advoca per l’abolició definitiva dels actes taurins.

“Considerem que no és ètic utilitzar els animals perquè uns pocs es divertisquen a base del seu patiment. La naturalesa dels bous no és llançar-se a la mar, són animals que no saben nadar i quan cauen a l'aigua pateixen molt d'estrés”, lamenta el coordinador de l’associació animalista, Álvaro Tarancón.

“Els animals no tenen per què patir per a divertiment del poble”, matisa Tarancón que, a més, considera que cada vegada hi ha més rebuig social cap a este tipus de festejos.

Des de l'organització consideren que "ja va sent hora que es pose sobre la taula una votació o referèndum perquè la ciutadania decidisca si vol o no continuar celebrant els bous a la mar". Mentrestant, ha afegit, "nosaltres continuarem manifestant-nos i reivindicant".

És per això que Dénia Animal Save ha convocat una manifestació per a demà a les 12 del migdia, davant de l’Ajuntament. 

També et pot interessar

stats