Pacma denuncia la presència de menors en els bous a la mar de Xàbia

 La formació ha fet una crida a les autoritats locals i autonòmiques per a "prendre mesures immediates"

Imatges gravades per membres del partit animalista a Xàbia
Imatges gravades per membres del partit animalista a Xàbia / Pacma

El Partit Animalista amb el Medi Ambient, Pacma per les seues sigles en castellà, ha denunciat aquest divendres la presència i participació de menors d'edat durant la celebració dels bous a la mar a Xàbia (Marina Alta) i ha qualificat d'"inacceptable" que els xiquets "siguen testimonis i participants d'aquestes pràctiques cruels que normalitzen el maltractament animal".

La formació política assenyala, en un comunicat en el qual adjunta un vídeo, que ha documentat la presència de menors amb imatges del dimarts passat, 5 de setembre, durant la celebració de les festes en honor a la Mare de Déu de Loreto al poble.

El partit animalista sosté que els menors d'edat "no han de ser exposats a situacions que posen en risc la seua seguretat i salut, especialment en esdeveniments que involucren violència cap a animals". A més, Pacma apunta que recentment va exposar en l'ONU un informe sobre una presumpta violació de la Convenció dels Drets del Xiquet ratificada per Espanya "a causa de la permissivitat en la presència de menors en actes taurins".

La formació ha fet una crida a les autoritats locals i autonòmiques per a "prendre mesures immediates per a garantir la seguretat dels menors i abolir de manera definitiva els actes taurins".

També et pot interessar

stats