Deneb Sabater, guanyadora de l’Emmy als efectes especials: “Amb perseverança s’aconsegueixen les coses”

La xativina s'ha encarregat de fer possible i veraç la sèrie Después del huracán amb l’empresa El Ranchito

La xativina Deneb Sabater amb l'Emmy a millor producció d'efectes especials / À Punt NTC

La xativina Deneb Sabater ha aconseguit l'Emmy a millor producció d'efectes especials. Un guardó pel seu treball en la companyia audiovisual El Ranchito, que s'ha encarregat de fer possible i veraç la sèrie Después del huracán. Un esforç ingent per a recrear la devastació del Katrina en el qual Deneb ha sigut una peça fonamental. 

La devastació de l'huracà originà tragèdies i també sèries com la que ha recreat el drama viscut en un hospital de Nova Orleans on moriren desenes de persones. El treball de producció dels efectes especials ha sigut guardonat amb un Emmy.

El premis, que reconeixen les ficcions televisives nord-americanes, atorgaven el mèrit i l'estatueta a la companyia madrilenya El Ranchito, a un equip que comandava la xativina Deneb Sabater. “He passat tota la vida dedicada a l’animació i als efectes especials. Algunes vegades arriben guardons com aquest que t’animen i et diuen que continues treballant, que com a dona ho pots aconseguir”, ha explicat a À Punt NTC

A Deneb li costà un any fer que el que es veia fora creïble, ja que els efectes especials quan millor funcionen és quan no es noten. Les catàstrofes com una inundació en pantalla són possibles gràcies a la tasca de producció que no es veu en primer pla, però és totalment necessària. 

La capacitació d'aquesta professional, que viu a cavall entre Xàtiva i Madrid, avala una carrera de fons que enguany l'ha recompensada per partida doble. També formava part de la nominació a l'Emmy per la sèrie Sombra y hueso. “Vinc d’una família molt humil i estan contents de veure que és possible i que amb la perseverança s’aconsegueixen les coses”, ha manifestat.  

També et pot interessar

stats