Delícies de gatxamiga, el reclam del Pinós perquè no es perda un dels plats més típics

Un taller impartit per grans coneixedores de la recepta pretén donar-la a conéixer i que l'elaboració perdure entre les noves generacions

Una 'delícia de gatxamiga' en el taller fet al Pinós / À Punt NTC

La cuina tradicional dels pobles és un tresor que la Comunitat Valenciana no es pot permetre el luxe de perdre. Amb això ben present, un grup d'expertes cuineres del Pinós (Vinalopó Mitjà) dirigeixen tallers gastronòmics perquè la resta de la població i dels municipis del voltant coneguen els plats típics de la zona.

Entre aquests hi ha la gatxamiga blana, menjar típic de llauradors, feta a base d'alls, nyora, tomaca seca i farina. Però el món gastronòmic també evoluciona i sorgeixen noves versions. Amb creïlla i ceba o amb pernil en forma de mandonguilla es converteix en un mos deliciós.

Aquesta iniciativa naix per a assegurar-se que les noves generacions coneguen la cuina autòctona.

També et pot interessar

stats