Dansa nudista, James Rhodes i teatre clàssic: torna Sagunt a Escena

La capital del Camp de Morvedre es converteix durant tot el mes d'agost en la seu d'espectacles de teatre, circ, música i dansa

Escena de "Carta",  de la companyia Casa Conveniente/Zona Não Vigiada, de la portuguesa Mónica Calle
Escena de "Carta", de la companyia Casa Conveniente/Zona Não Vigiada, de la portuguesa Mónica Calle / Sagunt a Escena

El tradicional festival Sagunt a Escena torna aquests dies amb la 38a edició. Fins al 28 d'agost, el teatre romà acollirà diversos espectacles per als amants de les arts escèniques de tota mena. També es presenta una nova edició de la programació alternativa de l'Off Romà.

La programació de Sagunt a Escena presenta huit espectacles al teatre romà i deu actuacions i catorze espectacles a l'Off Romà, que se celebra als carrers i les places de Sagunt i del Port de Sagunt. Són gratuïts i completen l'oferta del teatre romà.

Dansa nudista, James Rhodes i teatre clàssic

La programació va arrancar el 4 d'agost amb la funció circense Bojos 20 i continua aquest dissabte amb un dels plats forts, l'obra Carta, de la companyia portuguesa de dansa de Mónica Calle, la qual conté nus integrals en escena. En aquesta obra, Mónica Calle convida un grup de quinze músics clàssics professionals que al costat d'un elenc de 15 ballarines es fan una pregunta inicial que cobra una nova dimensió davant les circumstàncies de l'últim any i mig, "com seguim i com comencem de nou?". Des d'aquest punt de partida, la coreògrafa planteja el treball artístic com un espai de resistència i humanitat. A partir de la interpretació en viu de la setena simfonia de Beethoven, utilitzant bucles constants, reproduccions vocals i moviment repetitius amb el cos, l'espectacle desafia els artistes i el públic a reflexionar sobre aquests i altres problemes.

Dijous següent, el dia 12 d'agost, el popular pianista i autor James Rhodes farà un concert integrat en la seua gira Piano Tour, Serà a les 22:30. Els dies 14 i 15 l'escenari es convertirà en el decorat de l'adaptació teatral de la novel·la d'Isabel Allende La casa de los espíritus, de la mà de la directora Carme Portaceli i la dramaturga Anna Maria Ricart, i amb les actuacions de Carme Conesa, Jordi Collet i Inma Cuevas.

Per la seua part, el bailaor Eduardo Guerrero protagonitzarà un espectacle de flamenc amb la col·laboració de les cantants Pasión Vega i María Terremoto, el 18 d'agost. El dia 21 la companyia La Veronal portarà la dansa al teatre romà amb Sonoma, una idea original de l'ontinyentí Marcos Morau.

El teatre més clàssic també ocuparà el lloc en Sagunt a Escena. Alejo Sauras protagonitza Edipo, una producció de Pentación Espectáculos, que es representarà el dijous 26 d'agost. El cicle el tanca el 28 d'agost una altra obra clàssica, Clitemnestra, la casa dels noms, en què Agustí Villaronga adapta i dirigeix aquesta nova producció basada en La casa dels noms, de Colm Tóibín.

L'humor i la dansa, protagonistes de l'Off Romà

L'alternativa amb espectacles gratuïts a Sagunt a Escena dona aquest divendres el tret d'eixida amb l'estrena absoluta, d'Al Aire, de la companyia Nostraxladamus. És una funció d'equilibrisme, acrobàcia aèria i humor presentada per Jimena Cavalletti.

Diumenge continua la programació amb el circ Tartana, de Trocos Lucos, i el dia 11, el grup de Pego Smoking Souls, farà un concert en electroacústic per a tots els públics.

El 13 d'agost el col·lectiu F.R.E.N.È.T.I.C presenta Save the temazo.org, un show on el públic participa en el rodatge d'un vídeo promocional per a l'ONG homònima, la qual investiga les interrelacions entre la música, les emocions i la festa.

Les funcions continuen el 15 d'agost, amb l'espectacle de clowns Herencia, el 25 d'agost amb l'actuació del grup Marala i el 27 d'agost amb la dansa d'Órbita. Tots aquests espectacles es faran a la Glorieta, a la plaça del Cronista Chabret.

En un altre punt de la ciutat, la pujada al Castell serà l'escenari de diverses funcions de dansa: Slapstick el dia 11 d'agost, Indala el 13 i Nada el 19. L'últim espectacle serà Paüra el 29 d'agost, que mescla el circ, el teatre i la música.

Per altra part, el Centre Cívic acollirà el dia 20 Sin Ojana, de Chicharrón Circo Flamenco, on es mesclen el circ, el flamenc i el teatre. També el dia 22 es representarà Àvol, de Circ Bover.

Per últim, a la Casa dels Berenguer es retrà homenatge als 200 anys de la Grècia moderna amb el recital Eleutheria: Libertad.

Més Escena a Sagunt, la programació complementària de l'Ajuntament

Per a completar la programació escènica de la ciutat, també l'Ajuntament de Sagunt presenta les seues propostes culturals. La primera és DemoKratia, de la companyia Acteonica Teatre, una obra ambientada en l'Atenes clàssica que representaran els dies 9 i 10 d'agost, i la segona és la XVII Gala Benèfica de l'Alzheimer, que organitza l'Afacam, en la qual hi haurà música, poesia i dansa.

D'altra banda, els jardins del Casino de la Gerència acolliran el 10 de setembre un espectacle de soul i jazz de la companyia Rochi Producciones titulat Aretha y los Franklin i el dia 11, una funció de flamenc del Festival Internacional Cante de las Minas titulada Lámpara Minera 2021.

En els espectacles hi haurà totes les mesures sanitàries i de prevenció del coronavirus. Així mateix, l'organització recorda que aquestes precaucions i normativa seran de compliment obligat per al públic assistent.

També et pot interessar

stats