Sagunt a Escena presenta 22 espectacles, on sobreïxen les actuacions de James Rhodes i Carme Portacelli

 Els bojos 20, un espectacle de circ produït per l’IVC, obri un festival marcat per la diversitat i les arts escèniques

Cartell de l'edició d'enguany de Sagunt a Escena
Cartell de l'edició d'enguany de Sagunt a Escena / Sagunt a Escena

L’Institut Valencià de Cultura ha presentat la programació del festival Sagunt a Escena, que se celebrarà del 4 al 29 d'agost, amb 22 espectacles de música, dansa i circ, marcats per la diversitat, les arts escèniques i els retrobaments en els espais oberts com a motiu central del cartell. L’esdeveniment tindrà a James Rhodes, Carme Portaceli, Mónica Calle, Marcos Morau o Eduardo Guerrero entre els seus noms destacats.

Les actuacions es repartiran entre el Teatre Romà i l’Off Romà de Sagunt en una 38 edició en què, per primera vegada, s'han triat a través d'un procés de selecció obert al qual es van presentar més de 800 propostes.

En aquesta ocasió, el certamen ha reduït la seua extensió respecte a altres anys per a evitar coincidir amb les festes patronals de la localitat, celebrades a la fi del mes de juliol, així com amb les falles, que tindran lloc de l'1 al 5 de setembre.

Programació al Teatre Romà: huit espectacles

Al Teatre Romà es presentaran huit espectacles amb deu funcions. Hi haurà presència internacional, estrenes, música, dansa, circ i teatre clàssic i contemporani. L’obertura del festival al Teatre Romà serà el 4 d’agost, amb l’estrena de la producció de circ de l’IVC Els bojos 20, de la companyia valenciana La Troupe Malabó. L’espectacle també es representarà el 5 d’agost.

Continua la programació el 8 d’agost amb l’actuació de la companyia Casa Conveniente/Zona Não Vigiada de la portuguesa Mónica Calle, amb l’espectacle Carta. A l’escenari hi haurà quinze músics clàssics i quinze ballarines amb la música de la Setena simfonia de Beethoven. 

El 12 d’agost es presenta el concert de James Rhodes, pianista i escriptor, que converteix el concert clàssic tradicional en una autèntica experiència inclusiva. 

El 14 i el 15 d’agost arriba al Teatre Romà la funció La casa de los espíritus, versió teatral de la novel·la d’Isabel Allende, dirigida per Carme Portaceli i protagonitzada per Carme Conesa. Una coproducció del Teatre Espanyol de Madrid i el Festival Grec de Barcelona.

El flamenc estarà present en la programació amb l’actuació el 18 d’agost d’Eduardo Guerrero, un ballarí que celebra el desé aniversari de la seua companyia. A Sagunt el veurem amb les artistes convidades Pasión Vega i María Terremoto. La dansa continua amb l’espectacle Sonoma, de la companyia La Veronal, el 21 d’agost. 

Tanquen el festival dues obres de teatre clàssic. El 26 d’agost podrem veure Edipo, una producció del Festival de Mérida, amb Alejo Sauras com a protagonista; i el 28 d’agost podrem gaudir de la Clitemnestra, dirigida per Agustí Villaronga, en una producció del Teatre Principal de Palma de Mallorca.

Off Romà: catorze propostes

Pel que respecta als espectacles de l’Off romà, la programació és molt variada i per a tots els públics. Les actuacions seran a la Glorieta, la Pujada al Castell, el Centre Cívic i la Casa dels Berenguer. Hi ha espectacles de circ, de dansa vertical, d’acrobàcia, de clown, de funambulisme, de malabars i de música.

A la Glorieta podrem gaudir dels espectacles de circ de les companyies: Nostraxladamus, Trocos Lucos, Shavethe temazo.org, i La Industrial Teatrera, la música dels grups Smoking Souls i Marala, i la dansa de Zen del Sur.

A la Pujada al Castell podrem veure les companyies de dansa de Mar Gómez, amb l’espectacle Splastick i de David Vento Dance Theater, la dansa vertical de la companyia Ferrer&Weidmann i el circ de la companyia de Lucas Escobedo amb l’espectacle Paüra.

Al Centre Cívic del Port de Sagunt actuaran les companyies Chicarrón Circo Flamenco, amb l’espectacle Sin Ojana, i el Circ Bover, amb la funció Avol.

E 17 d’agost a la Casa dels Berenguer, Scaena Graecolatina presentarà Eleuthería: Libertad, un espectacle que commemora els 200 anys d’independència de la Grècia moderna.

També et pot interessar

stats