"Les nostres Dames": una exposició exhibeix més de 200 reproduccions de la Dama d’Elx

És un dels primers actes commemoratius dels 125 anys del descobriment

Una exposició exhibeix més de 200 reproduccions de la Dama d’Elx / À Punt NTC

La Dama d’Elx és una de les grans troballes arqueològiques de darreries del segle XIX, però sobretot és un símbol. Una icona que ha transcendit a objectes diversos i quotidians, com són clauers, sabó, cartells, etiquetes i logotips publicitaris. O curiositats, com una escultura feta de sivelles. 

Ara a Elx es pot veure un exemple d’aquesta influència en l’exposició "Les nostres Dames". La mostra està oberta al públic al Centre Cultural Convent de la Mercé i la presideix una rèplica del motle que Ignasi Pinazo va fer a París el 1908.

Francisco Vives Boix, director de la Càtedra Dama d’Elx, de la Universitat Miguel Hernández, explica que Pinazo va estar comercialitzant la reproducció, al mateix temps que ho va fer el museu del Louvre, a París. “Quan hui dia demanem una reproducció al Louvre, ens envien una còpia de la que va fer Pinazo”, assegura. 

L’exhibició mostra un recorregut per més de 200 exemples d'una Dama d’Elx objecte de col·leccionisme, i d'inspiració per a la moda i l’art. “Amb totes les tendències artístiques, des de la reproducció més exacta del bust, fins a interpretacions cubistes o abstractes”, apunta Mari Carmen Pérez Cascales, presidenta del Reial Orde de la Dama d’Elx. 

Aquesta exposició està oberta fins al 7 de maig: un avanç en les celebracions dels 125 anys del descobriment de la Dama. 

També et pot interessar

stats