La d’artista faller ja és una professió per al govern espanyol

El gremi rep amb satisfacció l’anunci, negociat per Compromís en les esmenes al pressupost, perquè suposa la fi d’una lluita dels últims 25 anys

Els artistes fallers apareixeran en el mateix epígraf que pintors, gravadors i altres professionals artístics
Els artistes fallers apareixeran en el mateix epígraf que pintors, gravadors i altres professionals artístics / À Punt NTC

El govern espanyol reconeix el treball dels artistes fallers com una professió. Després de més de 25 anys de reivindicacions, aquests artistes veuen complida una de les seues reivindicacions i figuraran, juntament amb pintors, escultors, ceramistes, artesans o gravadors en l’epígraf de la Seguretat Social que fa referència a les professions liberals vinculades a l’àmbit artístic.

L’anunci l'ha fet el diputat de Compromís Joan Baldoví. El mateix que ha defensat aquest assumpte com una esmena als pressupostos generals de l’Estat de l’any que ve. El gremi que fa l’element més emblemàtic d’una festa declarada patrimoni de la humanitat l'han rebuda amb satisfacció.

Ximo Esteve, exsecretari del gremi d’artistes fallers de València, en declaracions a À Punt, assenyalava que el reconeixement de la professió arriba “després de 25 anys de lluita”.

Admetia que el reconeixement suposa una gran satisfacció “moral” perquè es reconeix el seu treball com una professió en el mateix epígraf que unes altres professionals liberals.

L’artista ha afegit que no tenia sentit que existira la certificació de formació professional d’artista faller, però no la professió com a tal. En la mateixa línia es pronunciava Paco Pellicer, mestre major del Gremi Artistes Fallers de València, qui es mostrava satisfet per l'anunci del govern espanyol, però recordava que els queda encara treball per a aconseguir que la professió d'artista faller aparega al catàleg nacional de professions com a una més del llistat.

També et pot interessar

stats