El curtmetratge turc 'The Criminals' triomfa en el Festival de Cinema Xicotet d'Asp

El premi al millor curtmetratge valencià l'ha rebut 'Els amants', de Joan Vives

Tanca el Festival Internacional de Cinema Xicotet d’Asp / À Punt NTC
19 d'agost 2023 - 17:26

El Festival Internacional de Cinema Xicotet d'Asp ha tancat amb el lliurament de premis als millors curtmetratges d'aquesta dècima edició. 36 pel·lícules van ser les finalistes entre les més de 1.300 pel·lícules de tot el món que l'organització va rebre.

El premi del jurat al millor curt l'ha obtingut The Criminals, del turc Serhat Karaaslan, el qual narra la història d'una parella que lluita pel seu amor contra la intolerància d’una societat ultrareligiosa. Quant al premi al millor curtmetratge valencià, l'ha rebut Els amants, de Joan Vives, que conta la història d'una viuda que no oblida el seu home després de naufragar a la mar.

El festival també ha reconegut la qualitat d'altres pel·lícules, com ara La butaca de la puta amb el premi al millor curtmetratge local o Carmen, sin miedo a la libertad amb el guardó al millor curtmetratge per la igualtat. Així mateix, el premi del públic ha sigut per a Actos por partes, de Segui Milán, amb un guió que tracta el patiment del càncer amb un to còmic.

També et pot interessar

stats