El Festival de Cinema Xicotet d'Asp projectarà 36 curts

El curtmetratge Dana, de la directora il·licitana Lucía Forner, es projectarà aquest dilluns durant la jornada inaugural

Una imatge de l'entrega de guardons en l'edició 2020
Una imatge de l'entrega de guardons en l'edició del 2020 / Festival Internacional de Cinema Menut
16 d'agost 2021 - 13:19

El Festival Internacional de Xicotet Menut estrena aquest dilluns a Asp, al Vinalopó Mitjà, la seua huitena edició. El certamen mostrarà fins al divendres 20 d'agost una selecció de 36 curtmetratges de tot el món que optaran als premis de la Comunitat Valenciana. També hi ha categories al millor curt per la igualtat i un premi del públic.

El curtmetratge Dana, de la directora il·licitana Lucía Forner ses projectarà durant la jornada inaugural. En la present edició, el festival va rebre 745 curts internacionals dels cinc continents, per la qual cosa, segons el seu director, ha sigut molt difícil fer-ne la selecció, ja que aquest gènere està vivint una època daurada. Curts procedents principalment de tot Espanya (amb 457 pel·lícules), però també d'altres punts del món, per exemple, dels Estats Units (10), el Perú (8), el Brasil (20), el Paraguai (2), l'Argentina (14), França (15), Bèlgica (7), el Japó (4), el Regne Unit (14), Rússia (5) o les Filipines (1).

El certamen ha valorat el fet que haja aconseguit mantindre per segon any consecutiu la celebració d'aquest festival en temps de pandèmia. Ho fa, això sí, mantenint les mesures de seguretat dins i fora de l'Auditori Alfredo Kraus, on se celebra.

Durant la setmana es podrà gaudir de tota mena de cinema en format curt: des de comèdia, drama, documental, ciència-ficció, terror, etc. L'entrada és lliure fins que es complete l'aforament.

També et pot interessar

stats