El cuiner valencià Carlos Julián Martínez representarà Espanya en el Bocuse d'Or Europa

Serà la fase prèvia per a aconseguir una plaça per a les olimpíades de la gastronomia que se celebraran el 2025 a Lió

Recreació d'un escull amb bacallà negre i gamba de Dénia
Recreació d'un escull amb bacallà negre i gamba de Dénia / @hospeshotels

El cuiner valencià Carlos Julián Martínez, del restaurant Ampar, de l’hotel Hospes Palau de la Mar de València, representarà Espanya en el Bocuse d'Or d'Europa, que tindrà lloc a Noruega, amb l'aspiració d'aconseguir una plaça per a les conegudes com les olimpíades de la gastronomia, que se celebraran a Lió (França) el 2025.

El cuiner, que somiava en participar en aquest concurs des que estudiava hostaleria, ha guanyat aquest dilluns el Bocuse d'Or Espanya, celebrat a Madrid, on també competien els xefs Nicolás Leblay Valdéz, Jesús Ramón Lapuyade i Oriol Fernández. És la tercera ocasió que Carlos Julián es presenta al concurs i ha aconseguit el títol amb sengles plats de carn i peix, de composició lliure, encara que el segon havia d'estar enfocat als xiquets.

Per això ha apostat pels artificis i per recrear un escull amb el bacallà negre i la gamba de Dénia com a ingredients principals. En el plat de carn ha presentat, juntament amb el seu ajudant, Adrián Cifuentes, una terrina d'ànec i múrgoles (bolets) amb foie gras a la sal i esferificacions de creïlla.

Nascut el 1984 a València, Carlos Julián es va dedicar a la cuina després que una lesió l’apartara de l'atletisme. És tal la seua afició pel Bocuse d'Or que, a més d'acudir com a espectador a la final europea i la mundial, ha muntat un box de competició a l'hotel on treballa actualment. "Allí entrenarem dia a dia, tenim temps fins a març de 2024 (quan se celebrarà el Bocuse d'Or Europa) i, amb el suport de l'acadèmia espanyola, esperem arribar el més lluny possible", ha manifestat.

També et pot interessar

stats