Crystal Fighters, Chef's Special, Ciudad Jara i Zoo, noves confirmacions del SanSan 2022

Completen un cartell que encapçalen Dani Martín i Steve Aoki per a la nova edició del festival de Benicàssim, que recupera les dates de Setmana Santa i se celebrarà el 14, 15 i 16 d'abril

El grup valencià Ciudad Jara ha confirmat la seua participació al SanSan 2022
El grup valencià Ciudad Jara ha confirmat la seua participació al SanSan 2022 / @CiudadJara

El SanSan xafa l'accelerador. Un mes després de reunir 20.000 persones a Benicàssim en el primer gran festival de l'era postcovid, l'organització ha confirmat els principals noms de l'edició del 2022, que l'any vinent recupera la seua data habitual de Setmana Santa, els dies 14,15 i 16 d'abril.

Als noms ja avançats de Dani Martín i el DJ Steve Aoki, se sumen ara els de la banda indie anglo-espanyola Crystal Fighters i els holandessos Chef's Special, com a formacions més destacades del cartell. Completen la llista d'últimes confirmacions un grapat de bandes de l'escena alternativa espanyola com Fuel Fandango, La Bien Querida, Hinds, Veintuno, Zoo, Ciudad Jara, Niña Polaca, Kokoshca, Molina Molina o Meridian.

Una "alineació d'artistes heterogènia" amb què l'esdeveniment "renova la seua aposta per les tendències pop, rock, urbanes o electròniques més actuals, bandes consagrades, i al seu torn, afig un gir en la seua programació amb grans noms internacionals o grups emergents que representen tota la riquesa que hi ha dins i fora de les nostres fronteres", segons ha explicat l'organització en un comunicat.

"És un esdeveniment que busca no repetir-se, marcar la diferència artística enfront d'altres esdeveniments multitudinaris i convertir-se en una gran festa de la música", afima el director del festival, organitzat per Sonde3, Roberto Recuero.

Un cartell eclèctic amb una forta aposta pel producte nacional

En l'aposta internacional del SanSan, destaca el grup londinenc Crystal Fighters, "un huracà de música que marca tendència festiva en tot el món amb una mescla inclassificable d'electrofolk, techno orgànic i psicodèlic". També Chef'Special, la banda holandesa que ha conquistat Europa i els USA amb una combinació única de hip-hop, rock i reggae, i les Hinds, que tot i ser de Madrid també han collit gran èxit internacional amb el seu pop-rock.

Fuel Fandango portaran a Benicàssim el disc Origen, barreja de sons urbans, flamencs i africans. Ciudad Jara, el projecte de Pablo Sánchez després de La Raíz, posarà sobre l'escenari el seu segon disc que renova el concepte de música d'autor; i La Bien Querida, Ana Fernández-Villaverde, farà gala de la seua característica personalitat artística que enalteix la cançó espanyola des d'una perspectiva indie, electrònica i costumista.

Altres noms destacats de la nova edició són Amatria, el projecte de Joni Antequera, que transita entre el pop, l'electrònica, el funk o els sons llatins; Kokoshca, la banda de rock alternatiu de Pamplona; i Veintiuno, producte de la nova onada de pop espanyola, que presentarà el seu últim àlbum Corazonada.

El festival també "ha fitxat" la banda madrilenya-alacantina de pop i garange Niña Polaca, el pop electrònic d'energia positiva de Molina Molina, i el rock dur sense guitarres de Meridian. 

Completa el cartell Rojuu, un dels principals representants del trap experimental nacional, i Zoo, la formació de Gandia de repercussió internacional que barreja el rap, la música electrònica i els ritmes llatins en lletres d'alt contingut social.

També et pot interessar

stats