Els crítics de còmics premien les vinyetes de Paco Roca i Rodrigo Terrasa sobre la fossa de Paterna

El també historietista valencià César Sebastián rep el guardó d’Autor Emergent per Ronson, la seua òpera prima

El còmic de Roca i Terrassa que ha premiat l'Associació de Crítics i Divulgadors de Còmic d'Espanya
El còmic de Roca i Terrassa que ha premiat l'Associació de Crítics i Divulgadors de Còmic d'Espanya / À Punt NTC

L'Associació de Crítics i Divulgadors de Còmic d'Espanya ha premiat el dibuixant valencià Paco Roca i el també periodista valencià Rodrigo Terrasa amb el premi a la millor obra nacional pel seu últim còmic, El abismo del olvido. L’historietista valencià César Sebastián també ha sigut distingit amb el premi Autor Emergent en la sisena edició dels premis ACDCómic per la seua primera obra, Ronson.

El abismo del olvido ha sigut premiat per tractar-se d'un còmic en el qual tots dos "llauren" un homenatge als afusellats pel règim franquista a Paterna (Horta Nord), com detallen des de l’associació d’experts en la vinyeta.

Aquesta entitat afig que l'última obra de Roca i Terrassa fa "justícia tant als assassinats per la dictadura com als familiars i conveïns que van fer tot el possible per a donar-los una sepultura i un record digne". Així mateix, l’ACDCómic afig que és una novel·la gràfica que ret homenatge als que han "lluitat" per la llei de memòria històrica.

Pel que fa a César Sebastián, que ha rebut el guardó per la seua òpera prima, ACDCómic ha apreciat en Ronson un còmic de "factura impecable", en el qual recull les memòries de son pare i les converteix en una experiència "quasi immersiva" envoltada d'un "marc reflexiu i profund".

El jurat ha trobat en aquesta publicació un assaig sobre el perquè i el com dels records que aconsegueix transcendir l'experiència pròpia per a convertir-la en col·lectiva.

També et pot interessar

stats