Cristina López Barrio, guanyadora del Premi Azorín: "Rebre aquest premi ha sigut com un colofó"

La novel·la conta una història d'amor, inspirada en les missions pedagògiques dels anys 30 en l'Espanya rural

La guanyadora del Premi Azorín, Cristina López Barrio / À Punt NTC

La tierra bajo tus pies és una novel·la inspirada en les missions pedagògiques dels anys 30 en l'Espanya rural, que aquest dijous ha guanyat el Premi Azorín 2024. Una obra de l'escriptora madrilenya Cristina López Barrio, que s'ha imposat a les més de 130 obres presentades que optaven a aquest guardó de la Diputació d'Alacant i l'editorial Planeta.

"Aquest guardó és un dels premis que jo seguia cada any i ara m'ha tocat a mi, ha sigut com un colofó", ha dit López Barrio. És un somni fet realitat que hui l'autora tracta de pair després de tantes emocions. Durant la gala va posar-se nerviosa fins que van dir el seu nom. "El cor em bategava molt fort i la veritat és que ha sigut molt bonic", ha assegurat.

El llibre conta una història d'amor amb una intrahistòria de nissagues familiars. Darrere hi ha més de dos anys de treball d'investigació i documentació que el jurat ha valorat perquè fusiona a la perfecció una història desconeguda amb la representació del món rural. "A la protagonista li ocorre una cosa que fa que es conega una altra cara d'Espanya, la rural, i li canvia la mirada", ha relatat l'escriptora. "Sabem el que van viure els missioners perquè ho van contar, però no què van sentir els camperols, quina petjada els va deixar el pas de les missions pedagògiques", ha reflexionat.

Ara només li queda gaudir del premi: 45.000 euros i la publicació de la novel·la, que veurà la llum el 10 d'abril. Tot açò converteix el guardó en un dels més importants d'Espanya.

També et pot interessar

stats