Cristina López Barrio guanya el Premi Azorín de Novel·la amb 'La tierra bajo tus pies'

Enguany, un total de 134 obres han optat al guardó de la Diputació d'Alacant

López Barrio, aquest dijous
López Barrio, aquest dijous / Joaquin P. Reina (Europa Press)

La novel·la La tierra bajo tus pies de l'autora Cristina López Barrio ha guanyat aquest dijous el premi Azorín, segons s'ha fet públic a primera hora de la nit a l'Auditori de la Diputació d'Alacant (ADDA).

La novel·la és una de les deu obres finalistes que aquest dilluns es van anunciar com a candidates al prestigiós guardó. Dues d'aquestes obres procedeixen de la província d'Alacant —Sílabas de plata, d'Alicia J. (pseudònim), i Las fauces del monstruo, de Lorenzo de Médicis (pseudònim)—, tres de Madrid —El árbol que florecía de noche, de Diego Muñoz Velasco; La soledad de los reptiles, d'Imhotep Meyers (pseudònim), i La sima de la edad, de la Vida Victoriosa (pseudònim)—, i una de Múrcia —Darién, de Juan José Lara Peñaranda—, segons ha detallat aquest dilluns el president de la Diputació. Les quatre restants no especifiquen la procedència i els títols són: El encargo (pseudònim de La Tierra bajo tus pies), de Leonardo Valiente (pseudònim amb el que s'ha presentat López Barrio); Te regalaré otra vida, d'Alborada (pseudònim); Días de calor, de Fernando Isla (pseudònim), i Cunas robadas, de Vilra (pseudònim).

L'obra guanyadora narra la història d'una jove que s'uneix al teatre del poble i viatja a un poble recòndit de Castella dins de les missions pedagògiques per a mostrar la cultura.La tierra bajo tus pies conta la història d'amor que la protagonista viurà en aquell poble amb un home de camp, a la qual se sumarà una intrahistòria de sagues familiars, picabaralles i un deute d'odi i sang en què es veurà involucrada la jove.

L'escriptora ha explicat que relata "la importància de la cultura, els llibres, música, cinema i art". "El que ens fa sentir i la petjada del pòsit que la seua vivència deixa en nosaltres com a éssers humans. Relata la importància de la cultura com a bé d'esperit".

Cristina López Barrio (Madrid, 1970) és advocada i escriptora. El 2017 va ser finalista del Premi Planeta amb la novel·la de misteri i emociones Niebla en Tánger, en la qual una dona casada i avorrida emprén una aventura fugaç amb un home misteriós. Va estudiar Dret en la Universitat Complutense de Madrid, i el 2009 va guanyar el segon Premi Vila Pozuelo de Alarcón de Novel·la Juvenil, amb l'obra El hombre que se mareaba con la rotación de la Tierra, que va publicar en l'editorial Everest.

Posteriorment, va publicar La casa de los amores imposibles (Plaza & Janés, 2010), El reloj del mundo (Flaix, 2012), El cielo en un infierno cabe (Plaza & Janés, 2013) i Tierra de brumas (Plaza & Janés, 2015). La seua última novel·la fins al moment, Rómpete, corazón (Planeta), la va llançar en 2019.

Enguany, un total de 134 obres han optat al Premi Azorín de Novel·la 2024, dotat amb 45.000 euros i que es comunicarà la decisió dijous que ve a l'Auditori de la Diputació d'Alacant (ADDA), segons ha explicat aquest matí el president de la Diputació d'Alacant, Toni Pérez, en roda de premsa.

També et pot interessar

stats