Cremà de pròrroga a Benicarló

El municipi bota foc a les falles la matinada d’aquest dilluns, però no va ser per cap imprevist, sinó per allargar la festa tot el cap de setmana

Un dels monuments fallers de Benicarló, que es va cremar aquest diumenge per la nit
Un dels monuments fallers de Benicarló, que es va cremar aquest diumenge a la nit / Consorci de Bombers de Castelló

Mentre molts valencians i valencianes es recuperaven de la festa fallera i vivien les primeres hores de l’exercici 2023, perquè les flames havien devorat les falles, a Benicarló encara hi havia ambient faller en les primeres hores d’aquest dilluns. El municipi del Baix Maestrat va allargar de manera intencionada la festa i aquest dilluns de matinada cremava l’últim dels seus monuments.

La raó no ha sigut ni el mal oratge ni cap imprevist, sinó les ganes d’aprofitar tot el cap de setmana per a la festa. Per aquesta raó, les comissions del municipi van incloure aquest diumenge en el calendari faller.

El municipi del Baix Maestrat va botar foc a tots els seus monuments diumenge per a allargar la festa
El municipi del Baix Maestrat va botar foc a tots els seus monuments diumenge per a allargar la festa / Consorci de Bombers de Castelló

Així, mentre a la resta del territori ja no quedaven monuments drets, a la una i mitja de la matinada es va botar foc a l’últim monument de Benicarló i es tancava el cicle faller d’enguany. La cremà de la falla de l'Embut, guanyadora del primer premi, va ser l'última de la Comunitat Valenciana.

Samuel Cornelles, president d’aquesta comissió, indicava a À Punt que la cremà d’enguany suposava molt més que tancar un exercici faller. Després de dos anys sense festes, el foc posava punt final a “dos anys de molt de patiment”, temps que la pandèmia havia impedit la celebració de la festa. 

També et pot interessar

stats