Els cossos de seguretat ja vetlen per la nostra seguretat a les falles

La Guàrdia Civil incrementa les mesures de seguretat en els accessos de la ciutat de València i de les poblacions amb falles

Un guàrdia civil inspecciona un vehicle / À Punt NTC

Les Falles són sinònim d'aglomeracions de gent, estacions de metro massificades, i conseqüentment augmenten els robatoris tant en cases com entre persones. Així que la Guàrdia Civil incrementa les mesures de seguretat en els accessos a la ciutat de València i les entrades i eixides de les poblacions en falles.

 D'una banda, els controls als vehicles són fonamentals, ja que estem en un nivell d’alerta 4 per terrorisme i els cossos de seguretat han d’estar pendents de paquets sospitosos. Els Tedax, acompanyats per Nuka, una gossa especialitzada en la detecció d'explosius, inspeccionen els pàrquings. D'una altra que els vehicles no hagen patit un robatori. Tampoc es deixa d'inspeccionar papereres, tanques i fins i tot, els combois del metro.

Un avís positiu de Nuka sempre v acompanyat del seu guia, “Sin nosaltres donem com a veraç l'amenaça evidentment el primer que s’ha de protegir és la vida humana i nosaltres desallotjar”, explica caporal Moreno del Tedax GC.

Alhora, els membres de seguretat ciutadana vigilen que no es produïsquen robatoris i s'encarreguen d'espantar els carteristes. Des de la Guàrdia Civil adverteixen “tots volem anar a la mascletà, als concerts, i allà és on més cura s’ha de tindre”.

Entre les recomanacions dels cossos de seguretat, està la de no portar objectes de valor a la vista, no dur obertes les carteres i en cas de robatori, cridar a l’112 o alertcops. Tot per a disfrutar les falles però sempre amb la màxima seguretat.

També et pot interessar

stats