Còrdova es converteix en Alacant per un dia amb fogueres i gastronomia tradicional

Una comitiva festera ha viatjat fins a la ciutat andalusa per a promocionar les festes i la cultura alacantines

Els cordovesos visiten les fogueres plantades a la ciutat / À Punt NTC

Les Fogueres d’Alacant han viatjat aquesta setmana a Còrdova. La plaça de Las Tendillas de la ciutat andalusa ha sigut el lloc escollit per a la plantà dels monuments, una oportunitat per a conéixer la festa alacantina per excel·lència que els cordovesos i cordoveses no han volgut deixar passar.

Des de dijous passat, a Còrdova han pogut veure els monuments, i aquest divendres han degustat un arròs gegant per a 700 persones, preparat per Casa Riquelme per a promocionar el plat estrela de la gastronomia local. 

A més, aquest dissabte tota la comitiva festera, amb les belleses del foc, Belén Mora i Inés Llavador, les seues dames i les huitanta belleses de districte, han fet una cercavila fins a la plaça de La Corredera, on la pirotècnia Hermanos Sirvent ha disparat una mascletà de 75 quilos de pólvora.

Més tard, a les 22:30, se celebrarà la cremà de les dues fogueres, ''Alacant, un sol de festa'' i ''Aprenem a fer fogueres".

L'alcalde d'Alacant, Luis Barcala, ha qualificat de privilegi que Còrdova òbriga "de bat a bat" les portes de la ciutat per a promocionar les festes i la cultura alacantines en una urbs "amb un passat històric tan rellevant", i ha convidat els cordovesos a visitar la capital de l'Alacantí.

Per la seua part, el primer edil de Còrdova, José María Bellido, ha celebrat tindre "un trosset d'Alacant i de les seues tradicions, que són passió i foc" a la ciutat. Finalment, els cordovesos han decidit indultar l'escena que fa referència a la Setmana Santa i a la Santa Faç.

També et pot interessar

stats