La Cordà de Paterna dispararà fins a 1.000 quilos de pólvora aquesta nit

L'espectacle pirotècnic s'adapta a les restriccions i comptarà amb un 20% menys de tiradors, avançarà el seu horari i no tindrà públic

Imatge d'arxiu de la Cordà de Paterna
Imatge d'arxiu de la Cordà de Paterna / Europa Press

La delegació del govern en la Comunitat Valenciana ha autoritzat que es disparen vora mil quilos de pólvora (979,323 quilos) durant la celebració de la Cordà de Paterna, que començarà a les 12 de la nit d'aquest diumenge. Aquest esdeveniment està considerat com una de les festes de la pólvora més important d'Espanya i des de 2017 compta amb el reconeixement de festa d'interés turístic nacional.

La resolució de la delegació del govern autoritza l'ús de més de 30.000 unitats d'artificis pirotècnics. El text, a més, recull que únicament podran utilitzar els artificis pirotècnics les persones del grup de Consumidors Reconeguts com a Experts (Grup CRE) que acrediten haver rebut la formació específica, i caldrà que porten amb ells aquesta documentació. A més, s'ha de subscriure una pòlissa de responsabilitat civil que cobrisca els possibles danys a tercers i una assegurança d'accidents.

La Cordà de 2021 se celebrarà a les dotze de la nit, no es permetrà l'entrada de públic, tindrà un 20% menys de tiradors, disposarà de quatre perímetres de seguretat, s'incrementen les mesures anti-Covid i els tiradors hauran de tindre la pauta de vacunació completa o un test d'antígens amb resultat negatiu.

La seguretat de l'esdeveniment s'ha reforçat per a evitar incidents i en el dispositiu, compost per més d'un centenar de persones, col·laborarà la Policia Nacional. També hi haurà un post de comandament i un protocol d'alerta a l'interior de la zona de foc que, en cas d'incidència tant al carrer com en algun domicili particular, permetria parar la Cordà en un màxim d'un minut per a deixar l'accés lliure als serveis d'emergència.

A més, la pandèmia ha requerit el desplegament de mesures extraordinàries per a evitar que la celebració tinga un impacte negatiu sobre la incidència acumulada d'aquesta població de l'Horta Nord.

Segons la delegada del govern Gloria Calero, el "dispositiu està preparat perquè la Cordà se celebre amb totes les garanties".

També et pot interessar

stats