El Cor Universitari Sant Yago celebra enguany el cinquanta aniversari

Dimarts va rebre el guardó al mèrit cultural atorgat per la Generalitat amb motiu de la celebració del Nou d'Octubre.

VÍDEO | El Cor Universitari Sant Yago celebra enguany el cinquanta aniversari

El Cor Universitari Sant Yago va ser fundat per José Ramón Pérez Cebrián al si del Col·legi Major Universitari Santiago Apòstol l'any 1968. Des d'aleshores molts joves han assajat i cantat en aquesta agrupació i han dut la música coral a tots els racons de la Comunitat Valenciana, a més d'oferir quasi un miler de concerts por tota la geografia nacional. Així mateix han portat la música coral valenciana a més de vint-i-cinc països, dels cinc continents.

Durant aquests cinquanta anys, el cor ha guanyat diferents premis i reconeixements nacionals i internacionals a Sagunt, Torrevella, Cork (Irlanda), Powell-River (Canadà) o Johannesburg (Sud-àfrica). A més del guardó al mèrit cultural, atorgat enguany per la Generalitat, entre les condecoracions rebudes trobem la medalla de plata de la Ciutat de València, la medalla de la Universitat de Varsòvia i la medalla de l'Any Jaume I de la Generalitat.

El seu vast repertori abasta algunes de les obres més conegudes de la música simfonicocoral, com ara la Simfonia número 9 de Beethoven, el Requiem de Mozart, el Magnificat de Bach, El Messies de Haendel o el Carmina Burana d'Orff. Des de l'any 1968 ha organitzat molts festivals internacionals de cors, que han dut a la ciutat de València agrupacions vocals i orquestrals de tot el món.

Amb motiu dels actes de celebració del seu 50 aniversari, el Cor Sant Yago, que dirigeix actualment Pau de Luis, oferirà diferents concerts, com ara el del dia 2 de desembre al Palau de la Música de València.

També et pot interessar

stats