Copenhaguen, Londres i Berna: les ciutats europees on és més car anar al cine

Facua ha analitzat el preu de les entrades de 330 cines situats en ciutats dels 27 països de la Unió Europea

El cine Capitol d'Estocolm (Suècia) és el més car d'Europa, amb 24,28 euros per entrada
El cine Capitol d'Estocolm (Suècia) és el més car d'Europa, amb 24,28 euros per entrada / À Punt

Copenhaguen, Londres i Berna són les capitals europees que tenen els preus més alts del cine, segons un estudi realitzat per Facua, que ha analitzat el preu de les entrades de 330 sales situades en ciutats dels 27 països de la Unió Europea.

Aquest informe revela una diferència d'accés al cine segons un país o un altre de la Unió Europea de fins al 816% entre el preu més baix de tots els analitzats i el més alt, tots convertits a euros, ja que algunes estats tenen una altra moneda oficial.

El més barat és el cine Pop Up Kino (Zagreb, Croàcia), que costa 2,65 euros, mentre que el més car és el Capitol d'Estocolm (Suècia), amb 24,28 euros per entrada.

De mitjana, anar al cine en les 30 ciutats analitzades costa 9,60 euros.

Per capitals, en conjunt, la que té els preus més alts de mitjana és Copenhaguen (Dinamarca), amb 18,22 euros de mitjana, seguida de Londres (Regne Unit), amb 17,94 euros, i Berna (Suïssa), amb 17,35 euros.

Per contra, la ciutat amb el preu mitjà més baix és Budapest (Hongria), amb 4,99 euros, seguida de Zagreb, amb 5,09 euros, i Varsòvia (Polònia), amb 5,30 euros.

València, la segona ciutat amb els cines més cars d'Espanya

En aquest rànquing, Madrid està en la posició número 13, amb 8,89 euros de mitjana. La capital espanyola és la ciutat més cara del país per a anar al cine, seguida de València i Barcelona.

Segons l'estudi de Facua, acudir al cine de mitjana a Espanya costa 7,78 euros, des dels 4,90 euros dels Cinesa El Muelle i Siete Palmas de Las Palmas de Gran Canaria fins als 10,30 euros del Cinesa Príncipe Pío de Madrid. Les diferències arriben al 110,2 per cent.

També et pot interessar

stats