El Consell reivindica el corredor mediterrani amb una exposició a Brussel·les

La mostra homenatja a través de fotografies, mapes i cartelleria històrica l’eix mediterrani des de l’antiguitat, amb la Via Augusta.

El conseller de Política Territorial, a l'esquerra, visitant la mostra de Brusel·les
El conseller de Política Territorial, a l'esquerra, visitant la mostra de Brusel·les

La Generalitat reivindica la finalització del corredor mediterrani com una “reclamació mil·lenària” per a unir les regions de l’arc mediterrani amb la resta d’Europa, que es reflecteix des d’aquest dimecres en una exposició al Comité Europeu de les Regions a Brussel·les.

El conseller de Política Territorial, Arcadi España, ha explicat durant la inauguració que ja veu “la llum al final del túnel”. “Hi ha avanços, a pesar de tindre un govern en funcions i amb una campanya electoral ara. S’ha produït un esforç en els últims mesos amb més de 360 milions d’euros licitats per Foment en diferents trams”, ha assenyalat.

El responsable de Política Territorial ha afegit que aquest fet, sumat a la formació de maquinistes en zones com els accessos entre la Comunitat Valenciana i Catalunya, permet ser optimistes en què “ja hi ha un consens bàsic”, fonamental per a la finalització del projecte. “No es tracta només d’una infraestructura que millorarà la connexió de les mercaderies i de passatgers de tot l'arc mediterrani amb el centre d’Europa, sinó també és una manera de connectar a les persones i les cultures, que és del que es tracta en aquests moments d'incertesa”, ha afegit.

El director de Comunicació del Comité Europeu de les Regions, Ian Barber, ha recordat el suport que la institució va donar al dictamen del president Ximo Puig, fa dos anys, en el qual reclamava que la Unió Europea complisca els seus compromisos amb el corredor. L’informe impulsat per la Generalitat reclamava més finançament per a completar la xarxa de transport europea i sol·licitava a la Comissió Europea que implique les regions en els processos de selecció, gestió, monitoratge i control de projectes, a més d’eliminar la necessitat de comptar amb l’aprovació estatal en la firma d’aquests.

La mostra, que es podrà visitar en la seu del Comité Europeu de les Regions durant dues setmanes, homenatja a través de fotografies, mapes i cartelleria històrica l’eix mediterrani des de l’antiguitat, amb la Via Augusta, fins hui dia.

També et pot interessar

stats