El Consell declara el 2 d'agost Dia de la Dansa Tradicional Valenciana

La data ret homenatge al naixement del coreògraf valencià Francisco Miralles, de fama internacional

Danses valencianes a la plaça de la Mare de Déu de València
Danses valencianes a la plaça de la Mare de Déu de València / Junta Central Fallera

El ple del Consell ha aprovat aquest divendres la declaració per la qual es fixa el 2 d'agost com el Dia de la Dansa Tradicional Valenciana. Una data triada per a retre homenatge al dia de naixement de l'artista valencià Francisco Miralles, de brillant carrera internacional en el món de la dansa.

La dansa tradicional valenciana engloba un conjunt de balls que el poble valencià ha transmés de generació en generació, explica el govern valencià en un comunicat. Es tracta d'"una expressió cultural i artística, de cohesió social, en què s'integren elements com la indumentària, la música amb tabalet i dolçaina, el vent-metall, les coreografies, la representativitat o els significats originaris i rituals que comporta". 

L'efemèride era una petició de més de 200 grups de ball que s'uniren l'any passat per a commemorar el 150é aniversari del naixement de Miralles. El Consell arreplega el guant per a "donar suport a la promoció, l’impuls i la revaloració d’aquesta expressió artística pròpia de la Comunitat Valenciana".

Miralles va faltar a París el 1931, però està soterrat al Cementeri General de València
Miralles va faltar a París el 1931, però està soterrat al Cementeri General de València / Rosario Rodríguez

També et pot interessar

stats