Condemnen a Pérez Pont pels grafitis del claustre del Centre del Carme: haurà de pagar 1.080 euros

La polèmica es va iniciar arran una denúncia d’UGT que al·legava deteriorament del patrimoni

El grafit objecte de controvèrsia, que es va pintar a principi del 2009 al Centre del Carme de València
El grafit objecte de controvèrsia, que es va pintar a principi del 2019 al Centre del Carme de València / À Punt NTC

El jutjat d'instrucció número cinc de València ha condemnat José Luis Pérez Pont, director del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, per un delicte de danys per una imprudència lleu contra el patrimoni, per haver aprovat la intervenció amb grafits de PichiAvo en el claustre renaixentista del Centre del Carme de València.

En concret, el jutjat considera provat que Pérez Pont havia de saber que les pintures emprades en aquesta intervenció artística no tenien la porositat i permeabilitat necessària per a permetre evacuar les aigües retingudes pel mur. La resolució li imposa una multa de 1.080 euros.

Els fets es remunten a febrer del 2019, quan el duo d'artistes PichiAvo va intervindre el claustre renaixentista amb la creació d’un grafit de quasi 1.000 metres quadrats, com a part de l'exposició "Evreka" i coincidint amb la falla municipal que plantaven els artistes en la plaça de l’Ajuntament de València.

El sindicat UGT va denunciar en el jutjat aquesta intervenció, argumentant un suposat deslluïment, deteriorament i greu menyspreu de l’enclavament en què està aquest museu.

Per la seua banda, el director del centre ha defensat que la intervenció es tractava d’una "crida per a la protecció i el respecte del patrimoni, perquè siguem conscients que tenim un patrimoni per preservar".

El claustre del convent del Carme, que data del segle XII i està protegit com a bé d’interés cultural, està actualment integrat en les instal·lacions del Centre del Carme de Cultura Contemporània.

També et pot interessar

stats