El responsable del Centre del Carme de València declara com a acusat pel polèmic grafiti al claustre

El juí es reprén aquest dilluns després d’ajornar-se al gener, quan Pérez Pont va aportar nous informes que podrien exculpar-lo

El grafit objecte de controvèrsia, que es va pintar a principi del 2009 al Centre del Carme de València
El grafiti objecte de controvèrsia, que es va pintar a principi de 2019 al Centre del Carme de València / À Punt NTC

El grafiti de més de mil metres quadrats que es va pintar el febrer de 2019 al claustre renaixentista de l’antic convent del Carme de València va danyar aquest espai històric? És el que s’intenta dirimir aquest dilluns en els tribunals, que han citat el director del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana i responsable del Centre del Carme, José Luis Pérez Pont, per a declarar.

Aquest claustre, del segle XII i protegit com a bé d’interés cultural, està hui dia integrat en les instal·lacions del Centre del Carme de Cultura Contemporània. Pichiavo, el duet d’artistes urbans que va dissenyar la falla municipal de 2019, va pintar un grafiti al claustre amb motiu d’una exposició el febrer d’aquell mateix any, coincidint amb el monument que plantaven els artistes en la plaça de l’Ajuntament de València.

La pintura ocupava més de mil metres quadrats i es va eliminar en passar Falles. El sindicat UGT va denunciar en el jutjat aquesta intervenció. Argumentava un suposat deslluïment, deteriorament i greu menyspreu de l’enclavament en què està aquest museu que acull noves tendències artístiques contemporànies.

Un possible delicte contra el patrimoni artístic

La vista per a aclarir aquest assumpte va començar el gener, però l'acusat, l’actual director del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, que té en aquest espai la seu principal, va aportar nous informes favorables a la seua defensa i per aquesta raó la vista es va ajornar. Aquesta documentació avalaria la intervenció feta al claustre renaixentista.

Pérez Pont s’enfronta a un possible delicte contra el patrimoni artístic, penat amb una sanció econòmica que ha de determinar el tribunal, però en cap cas per una pena de presó.

També et pot interessar

stats