El concurs d’allipebre del Palmar, elevat a Festa d’Interés Turístic Local

L’última edició del certamen va reunir més de 2.500 comensals i trenta restaurants al voltant del plat que té la creïlla, el pebre roig i l’anguila com a ingredients

Un perol d'allipebre al foc, on s'aprecien els troços d'anguila i creïlla
Un perol d'allipebre al foc, on s'aprecien els troços d'anguila i creïlla / Europa Press

El Concurs d’Allipebre del Palmar ja és festa d’interés turístic local. La Conselleria de Turisme ha atorgat esta declaració basant-se en els valors culturals, gastronòmics, lúdics, festius i mediambientals que presenta este certamen que l’any passat va reunir més de 2.500 comensals i a una trentena de restaurants.

Esta declaració s’inscriurà en el Registre Especial de Festes, Itineraris, Publicacions i Obres Audiovisuals d’Interés Turístic, com apunten des de la Generalitat.

L’Ajuntament de València, amb l'Associació d'Hostaleria El Palmar i l'alcaldia pedània, va presentar al setembre una moció per a sol·licitar a la Generalitat que el Concurs d’Allipebre Tradicional Illa del Palmar, que enguany celebrarà la seua quinzena edició, rebera este reconeixement.

L’allipebre és un plat tradicional dels pobles que banya l'Albufera, com el Palmar, on s'ha convertit en una especialitat. Els ingredients de la recepta tradicional, que a més són els únics permesos en el concurs d’allipebre, són l'oli, l’all, sal, creïlla, pebre roig, vitet, anguila i aigua.

També et pot interessar

stats