Compte arrere per a la gran Cordà de Paterna

En aquest espectacle pirotècnic es disparen vora 70.000 coets en menys de 20 minuts

El coetòdrom de Paterna torna a il·luminar-se / À Punt NTC

Després d’un any d’espera, la gran Cordà torna a omplir la matinada del dilluns els carrers de Paterna de pólvora i il·lusió. Com a preludi, aquest dissabte s'ha celebrat al coetòdrom un espectacle pirotècnic amb el foc com a protagonista.

Durant la gran Cordà tradicional centenars de tiradors i tiradores disparen uns 70.000 coets en menys de 20 minuts. Per a protegir-se, els i les participants es preparen amb una indumentària per a evitar possibles cremades. Botes de bomber, granota de cuiro, un casc i guants de soldador són els elements més bàsics. 

Per a garantir la seguretat, es mobilitzaran més de 150 efectius: 35 agents de la Policia Local, 25 membres de Protecció Civil, diverses dotacions de bombers i unitats especials del Cos Nacional de Policia i de la Guàrdia Civil.

Pel que fa al dispositiu sanitari, que enguany s'ha duplicat, estarà compost per diverses ambulàncies i quatre equips medicalitzats complets, entre els quals s'inclouen dues unitats de vigilància intensiva i dos hospitals de campanya.

A més, com a novetat i de manera complementària al curs CRE (Consumidors Reconeguts com a Experts) obligatori per a participar en l'esdeveniment, s'ha oferit una formació als tiradors i tiradores participants en mesures de seguretat per a millorar el desenvolupament de l’acte. 

Es compta també amb el sistema d'intercomunicadors, implementat en els últims anys, que permet als responsables de seguretat informar del que succeeix a l'interior de la zona de foc de manera ràpida i eficient durant el transcurs d'aquesta.

També et pot interessar