Compte arrere perquè els monuments fallers abandonen Fira València

Vora un 80% de falles es van traslladar al recinte firal el març passat, quan la festa fallera es va suspendre

Compte arrere perquè els monuments fallers abandonen Fira València

El gremi d’artistes fallers i transportistes uniran esforços aquestes Falles per tal que els monuments fallers emmagatzemats a Fira València arriben a les seues ubicacions perquè siguen plantats.

Després de la decisió de suspendre la festa l’any passat, l’Ajuntament de València va proposar portar els monuments a Fira València, on s'han guardat fins ara.

Si la pandèmia ho permet, l’1 de setembre serà la plantà de les falles d’enguany i durant els quinze dies d’abans s'hauran de traure per al seu muntatge. Per això s’ha organitzat un dispositiu per dies i amb horaris específics. Concretament, s’hi han instaurat torns de dues hores des de les huit del matí fins a les huit de la vesprada, assignant a cada artista faller un horari i una porta d’accés al recinte.

Encara que artistes fallers i transportistes confien que tot anirà bé, aquesta situació atípica planteja algunes incògnites. Pel que fa als transportistes, agost és època de vacances i es preveu una falta considerable de personal. Per altra banda, en un mateix espai es trobaran artistes, transportistes i grues de diferents empreses, el que exigeix una gran coordinació.

Els artistes fallers també poden trobar-se amb sorpreses, com el mal estat d'algunes peces i monuments. I a això cal afegir la calor, que podria perjudicar la pintura dels ninots. 

Tot un repte en què s’hauran d’unir esforços per tal de tancar aquest cicle de les Falles 2021. 

També et pot interessar

stats